Kulturrejser til Lyon – Frankrigs gastronomiske hovedstad

Byen Lyon ligger lidt øst fra midten af Frankrig. Lyon ligger i midten af de to storbyer Paris og Marseille og har et indbyggertal på omkring 500.000. Skulle man være på kulturrejse i Paris og få lyst til at besøge Lyon tager det kun to timer med lyntoget.

Lyon har et meget aktivt kulturliv med en bred vifte af museer, kunstgallerier, teatre,et operahus, spillesteder, osv. Det har også en blomstrende bestand af brugte og antikvariske bog forhandlere, hvoraf mange findes i den historiske bydel af Old Lyoneller. I gaderne omkring Rue Auguste Comte finder man også rigtigt mange antikvitetsforretninger.

Den smukke flod som løber igennem Lyon - photo by Grégoire Menuel on Flickr

Den smukke flod som løber igennem Lyon. Foto: Grégoire Menuel (Flickr)

Spisning i Lyon

Mange anser Lyon for at være den gastronomiske hovedstad i Frankrig, og det er der en god grund til. Byen er hjemsted for nogle af verdens mest berømte kokke, herunder Paul Bocuse som ejer fire restauranter, som specialiserer sig i det franske køkken fra nord, syd, øst og vest.

Lyon har et stort udvalg af restauranter, der serverer regionale såvel som internationale retter og prisniveauet for at spise ude i Lyon er middel. På grund af de gode anmeldelser som mange af restauranterne har i Lyon, vil det være en god ide at bestille bord, hvis man gerne vil spise på et af de mere kendte steder i byen.

Skulle man være i humør til noget morgenmad er den gamle bydel helt ideel. Der bugner det med hyggelige cafeer, som har specialiseret sig i at lave god kaffe samt dejlige croissanter og andet bagværk.

En af de mange charmerende gader i Lyon. Foto: edwin.11 (Flickr)

En af de mange charmerende gader i Lyon. Foto: edwin.11 (Flickr)

Shopping i Lyon

Lyon er ikke blot et ideelt mål for en kulturrejse, Lyon er også et paradis for shoppere. Nogle af de mest attraktive gader for shopping er rue Victor Hugo og rue de la République. Her bugner det med lækre butikker, hvor man hurtigt kan få lavet et seriøst overtræk på dankortet.

Er man til markeder kan Les puces du Canal som er Lyon’s historiske loppemarked. Markedet er beliggende i udkanten af Lyon i 1 rue du Canal i Villeurbanne og er et sikkert hit hvis man elsker markeder. For at forstå hvorfor Lyon er et paradis for gourmetmad, kan man besøge en af Lyons fødevare markeder på Quai St-Antoine eller boulevard de la Croix-Rousse hvor der er masser af lækre specialiteter og en helt speciel atmosfære.

Hvis vejret er dårligt eller føler man mere for at shoppe i et center, er Lyon’s Part-Dieu butikscenter, som ligger på 17 rue du Docteur Bouchut, ideelt. Centeret er utroligt flot og er et af Europas største med over 230 dejlige butikker, hvor man kan få alt mellem himmel og jord.