Blenheim Palace

Blenheim Palace er efter manges mening Storbritanniens fineste barokslot og er du på kulturrejse til området omkring Woodstock, der ligger i Oxfordshire, England så planlæg at give Blenheim Palace et besøg. Se også de to byer Oxford og Cambridge i dette område at England.

Af alle Englands utallige herresæder er Blenheim med rette det mest berømte. Dets størrelse og overdådighed vidner om dets rige historie: Det var en gave fra en taknemmelig dronning Anne til general John Churchill, første hertug af Marlborough, efter hans knusende sejr over franskmændene i 1704 ved Blenheim, en lille bayersk landsby ved Donau. Dette luksuøse palads, en sejrrig general værdigt – upersonligt i størrelse, men unægtelig imponerende – er Englands modstykke til Versailles og stedet, hvor Winston Churchill, Storbritanniens leder under 2. Verdenskrig, blev født i 1874. Det regnes for det fineste ægte barokanlæg i Storbritannien med sit tilliggende på 800 ha land, der engang var jagtrevir for de saksiske konger. Skønt dette herresæde næsten ikke er ombygget siden dets færdiggørelse i 1722, blev parken og haven, oprindeligt anlagt af Henry Wise, dronning Annes havearkitekt, omlagt i 1760érne af Lancelot “Capability” Brown, den store landskabsarkitekt, der også skabte Blenheim Lake. Disse anlæg er stadig imponerende og stedets største trækplaster med den berømte Marlborough Maze, verdens største hæklabyrint. inden for gåafstand af Blenheim Palace og af langt ældre dato kan Feathers Inn byde på et fremragende måltid i stemningsfyldte omgivelser. Buldrende kaminer, gamle loftsbjælker og et smukt udendørs gårdanlæg lokker til overnatning i et pragtfuldt landligt miljø, der er upåvirket af den korte afstand til London.

Blenheim Palace ligger ca. 15 minutters kørsel nordvest for Oxford og godt 100 kilometer nordvest for London. Få mere inspiration til din kulturrejse til England her på bloggen om kulturrejser. Læs f.eks om de to byer i samme område som Blenheim Palace i indlægget Oxford og Cambridge