Ballonfestival i Château D’Oex i Schweiz

Majestætiske bjerge i fugleperspektiv, så tag til ballonfestival i Château d’Oex, Vaud i Schweiz. Ok, mange vil måske ikke ligefrem forbinde en ballonfestival med en kulturrejse til Schweiz, men faktisk er det en stor del af kulturen i et Alpeland som Schweiz. Bjernene og naturen er omdrejningspunktet for kulturen, herfra uspringer den mad man spiser, den musik man lytter til osv.

Varmlufballonfestivaler er ikke længere den store, epokegørende nyhed, men hvad med en ballonfart gennem Alperne midt om vinteren? Ved den årlige Vinterballonfestival letter helt op til 65 balloner fra mere end 15 lande yndefuldt, og en atmosfære af karneval breder sig i den populære ferieby dernede med middagsarrangementer hver aften. Går man glip af festivalen, tilbydes der hver anden uge vinterflyvninger, der er mindst lige så storslåede, blandt majestætiske tinder og gennem snedækkede alpedale. Elegante frokoster undervejs serveres, mens passagererne svæver fredfyldt over billedskønne vinterlandskaber.

Ballonflyvning om sommeren i Schweiz finder sted i de blidere bjergegne omkring Emmentaldalen i det i øvrigt spektakulære Berner Oberland. Det Schweiziske bondelands sirlige geometriske mønstre og de billedskønne, blomsterdækkede alpehytter skaber den perfekte “naturvandring gennem luften”, ifølge Buddy Bombard, der leder et af verdens mest pålidelige ballonfartsfirmaer.

Château D’Oex ligger ca. 60 kilometer øst for Lausanne i nærheden af Gstaad Du kan opleve en ballontur hele året rundt for hver dag letter varmluftballoner fra Château d’Oex, når vejrforholdene tillader det.