At leve som Milaneserne

Fashionable butikker og enestående restauranter, det er efter manges mening en stor del af livet ifølge Milaneserne.

Butikker i Milano

Den uforlignelige Via Montenapoleone og dens sidegader ligger i hjertet af det mest fashionable forretningskvarter i verden og er et must for alle indkøbsnarkomaner. At handle i denne eksklusive “gyldne trekant” med dens gader fulde af luksusbutikker er himmerige for de velbeslåede og helvede for dem, der blot er henvist til at se på vinduer. Byens utrættelige optagethed af mode, boligindretning, arkitektur og mad afspejles i rigt mål i denne elegante bydel – fra la moda italianas ypperstepræsters og -præstinders eksklusive boutiquer over stilfulde tesaloner fra 1800-tallet til delikatesseforretninger. Vinduesudstillingerne er enten ekstravagante ud over alle grænser eller nærmest zen-agtige i deres enkelhed, og det samme gælder forretningernes interiører – alt er helt ud på forkanten i denne by, der dikterer modetrenden og konstant bryder nye veje.

Four Seasons Hotel

Hvad enten man er overbebyrdet af sine indkøb af designer-mærkede nyerhvervelser eller rent og skært udkørt efter dagens visuelle bombardement, er det helt rigtige sted at parkere sine kufferter på Milanos Four Seasons Hotel, en fredfyldt oase lige midt i Montenapoleones indkøbskvarter. Den nonneorden, der grundlagde dette tidligere kloster i 1450, forlod først stedet sidst i 1700-tallet. Denne afsondrede villa er blevet omdannet til et hypermoderne topklassehotel – et enestående sted med såvel ro som luksus. Dette vil sige fragmenter af frilagte freskoer, antikke søjler og hvælvede lofter, men også ypperlige gæsteværelser med rummelige marmorbadeværelser og opvarmede gulve, velanskrevne restauranter og den skødesløst elegante foyer (klosterets tidligere kapel), der tiltrækker både lokale milanesi og hotelgæster – på samme tid et spejl af byen og et tilflugtssted fra den.

Aimo e Nadia

Afrund en mondæn dag med en middag på den dejlige Aimo e Nadia, der ligger i et lidt kedeligt hjørne af byen. Det velkendte ægtepar, der ejer den ,har kendt hinanden siden deres barndom i en landsby nær Lucca i Toscana, og i dag er de fælles om madlavningen og pasningen af den have, der leverer køkkenets vidunderligt friske og delikate råvarer. Meget af den dagligt skiftende menu giver mindelser om deres toskanske rødder, men at spise her er at stifte bekendtskab med det italienske køkken i sin reneste form og med retter, der troligt fylder huset med loyale kunder.

Vil du vide mere om kulturrejser til Milano og regionen Lombardiet i Italien, så læs nogle af de mange andre indlæg om historien, naturen, maden og meget mer her på bloggen om kulturrejser.