Arena di Verona

Arenaen i Verona blev opført i Romerrigets storhedstid til underholdning af byens borgere. I middelalderen blev Arenaen anvendt som stenbrud til nye huse, men i renæssancen (1400-tallet) blev den fredet.

Året 1913 var 100-året for Verdis fødsel, og man ønskede at opføre en gigantisk udgave af Aida. Valget faldt på Arena di Verona, og siden 1913 er her, med få undtagelser, afholdt operafestspil hver sommer.

Fakta om operafestspillene

Operafestspillene begynder i slutningen af juni og varer til og med udgangen af august. I sæsonen opføres ca. 55 forestillinger. Arenaen åbner kl. 19.00 for deltagere med Gradinata billetter. I tidsrummet indtil forestillingen begynder, nyder man stemningen og mange medbringer selv mad & vin.

Nummererede pladser

Har du købt nummererede pladser, kan man først komme ind i Arena di Verona fra kl. 20.00. Der er tid til, forud for forestillingen, at spise middag på en af de hyggelige udendørs restauranter i Verona. Kl. 21.00 er det mørkt, og forestillingen begynder. De fleste tilskuere tænder hver et stearinlys og bidrager herved til den hyggelige stemning. Temperaturen er stadig ca. 23-25 grader og en forestilling varer 3½ – 4 timer, inkl. 2 pauser.