Amêijoas à Bulhão Pato – opskrift fra Portugal på hjertemuslinger

Amêijoas à Bulhão Pato, som betyder hjertemuslinger dampet i olivenolie, hvidløg og koriandersauce, er en fantastisk ret, der er nem og hurtig at lave. Retten er kendt i hele Portugal, og er du på kulturrejse i Portugal vil du finde den på menukortet i mange restauranter langs kysten.

Opskriften er beregnet til 4 personer.

2 kg hjertemuslinger
2 dl jomfruolivenolie
4 fed hvidløg
1 glas tør hvidvin
1 bund koriander
1 stor citron
Salt
Peber

Hjertemuslingerne lægges i saltet koldt vand i to til tre timer. Vandet hældes fra og skylles godt i vand, til de er renset. Skær hvidløgene i skiver og hak korianderne. Læg korianderne til side.

Varm olivenolie og hvidløg i en gryde (eller i en cataplana wok) og tilføj koriander, når den er varm og rør godt. Kom hjertemuslingerne og hvidvin i gryden og sæt låget på ved medium varme. Vend dem en gang i mellem ved at ryste gryden godt for at sikre, at muslingerne opsuger olien og åbner sig. Krydr med hvid kværnet peber. Retten er klar til servering, når alle hjertemuslinger har åbnet sig. (OBS: De uåbne muslinger bør kasseres).

Server retten i et fad med citronbåde og skiver af landbrød (evt. italiensk). Brødet dyppes gerne i den dejlige dampede sauce.

Denne lækre nationale forret er en af portugisernes foretrukne. Den er meget nem og hurtig at tilberede. Forretten vækker alle smagssanserne, pga. af sin særprægede duft af koriander. Retten serveres på næsten alle restauranter og ølhuse (Cervejarias). Navnet stammer fra en portugisisk digter fra det 19. århundrede, der nævnte den i et af sine digte.

Velbekomme!