Aktiviteter på Sardinien

Stintino på Sardinien byder på endeløse muligheder for afslapning: Golf, bådudflugter og dykning, spadsereture, cykling eller endda ture til hest, så vel som en udforskning af baglandet for at beundre den typiske middelhavsvegetation eller gamle arkæologiske fund, såsom nuraghierne i Porto Torres, der ligger tæt på.

At bo i dette område er endnu mere interessant, hvis man har mulighed for at kigge på og deltage i ”Regata della Vela Latina” (kapsejlads med latinersejl); en vigtig international begivenhed, dedikeret til gamle sejl, i slutningen af august, hvor hundredvis af traditionelle sejlbåde ankommer fra hele Italien. Vela Latine var i Middelalderen med de maritime Republikker det typiske sejl i Middelhavet.

Mange aktiviteter i naturen

Øhavet La Maddalena med sine forblæste øer, fyldt med naturskabte vige og maleriske steder at lægge til, er det ideelle sted til sejlads, og på land kan man også ride og cykle på mountainbike, en alternativ måde at nyde solnedgangen ved stranden på, tillige med udsigten til granitklipper og naturlandskaber blandt gyvelplanter og andre grønne vækster.

Det er umagen værd at tage en tur til Asinara Nationalparken på øen af samme navn, der anses for at være én af de mest charmerende i Middelhavet, midt i kolonier af hvide æsler, der stadig lever i naturen. Det er også muligt at vælge imellem masser af aktiviteter, inden for parkens regler: fra at vandre langs tematiske ruter til at cykle, ride på heste, som er født og opvokset på øen, sejle, dykke med guide – og togture, der giver mulighed for at beundre landskaberne i området, og som stopper ved de mest charmerende steder.

Smuk bjergkæde

I Gennargentu, en stor og særlig smuk bjergkæde, er der mulighed for mange aktiviteter, som trekking og udflugter til arkæologiske pladser, og skiløb på løjperne ved Bruncu Spina, én af de højeste tinder med sine 1829 meter, og Mount Spada, hvor man finder gode skifaciliteter og restauranter.