Aktiviteter i Basilicata-regionen

For det meste er Basilicata-regionen i Italien dækket af bjerge, hvorpå der vokser de smukkeste træer og skove – et storslået landskab, hvor man kan slappe af, more sig og spise god mad hele året rundt.

Bjergene er det perfekte sted for de, der elsker at gå ture, klatre, cykle eller blot læse i en god bog.

At køre på rollerbe, en tohjulet græsscooter, eller at glide, enden siddende eller liggende, enten alene eller i en gruppe, på oppustelige ringe (snow tubing) eller prøve at køre en devalkart – en scooter, der kører ned ad bakken; alle disse ting er originale og fornøjelige måder at tilbringe ferien på i den smukke natur i Basilicata-regionen i Italien. Der er de smukkeste steder, hvor man kan ride eller køre på mountainbike, eller blot gå ture, idet man tager en af de mange stier, der snor sig op ad bjerget, og hvor man kan nyde utroligt smukke udsigter.

Vandaktiviteter i Basilicata regionen

Vandet ved strandene og i Basilicata er krystalklart, rent, roligt og varmt. Men også de små vandløb og bække, der løber ned fra bjergene, samt søerne, som er omgivet af frodig vegetation, er fantastiske at bade i. Der er naturligvis også havet, med sine tusindvis af blå farvenuancer. En ubetalelig righoldighed, som kan nydes i fri luft, mens man udøver sportsaktiviteter som rafting eller canyoning (hvor man bevæger sig rundt i kløfterne på forskellig vis), sejlads i kano, dykning eller sportsfiskeri.

Shopping og natteliv

For de, der elske shopping og natteliv, er Maratea helt perfekt. Her kan man tage et kig på butiksvinduerne i den gamle by, en middag på en af de typiske restauranter på havnen, en dessert på en bar på bytorvet og slutteligt et besøg i en af de mange klubber for at danse natten lang, hvis det er det, man er til.