Aktiviteter i Veneto

I bjergene, ved kysten, og i højderne: I Veneto finder du spændende ferier midt i naturen, sportsaktiviteter, afslapning og behagelige overraskelser. Fra Dolomitterne til Lessinia tilbyder Veneto berømte feriesteder som Cortina d’Ampezzo, Falcade, San Vito di Cadore og andre uforlignelige oplevelser for vintersportsentusiaster.

I skisportsstederne finder du adrenalinladede løjper til ski eller snowboard, snerafting, klatring, vandreture på alle niveauer, specielle langrendsspor, gåture med snesko og spændende slædehundeløb.

Den gyldne kyst, der strækker sig fra Bibione til Cavallino, er perfekt til motion: beach volley, bådsejlads, surfing, vandski og cykling i kølige fyrreskove og uspolerede omgivelser. For golfentusiaster er der adskillige ”greens” i højderne, med Gardasøen i baggrunden eller tæt på kysten.

Mange aktiviteter i naturen

Naturelskere kan tage på udflugter eller følge vandrestierne i de fredede områder ved Veneto og her findes også Belluno Dolomitterne Nationalparken, som er berømt for sine fantastiske landskaber, eller Lessinia-parken, hvor man kan se det vilde dyreliv, ved foden af Alperne. Man kan besøge mange steder på mountainbike, som f.eks. Asiago Plateauet, der krydses af et netværk af stier af forskellig sværhedsgrad, beliggende i et usædvanlig smukt landskab.

Det charmerende Po-delta og de andre områder i lagunen, der domineres af himlens refleksion i vandet, og som er invaderet af hundredvis af fuglearter, er et ægte paradis for de, der ynder at kigge på fugle og tage naturbilleder, mens Gardasøens bredder, omgivet af de typiske middelhavsplanter, giver masser af plads til vandsportsaktiviteter, sejlads, bådture og dykning.

Forkælelse for krop og gane

Man kan slappe af på de mange kurbade i Veneto, f.eks. Euganea-kurbadet, med bade og æstetiske behandlinger for at få genoprettet balancen mellem krop og sjæl. De mest vin-begærlige kan tage vinruterne fra Bardolino til Pramaggiore og fra Conegliano til de andre områder, som er berømte for deres vinproduktion. Det er en udsøgt fornøjelse, idet man gør stop ved de forskellige vinbrug for at smage udsøgte vine og lokale produkter. Kalenderen kan hele tiden fyldes op med nye begivenheder, man ikke bør gå glip af. Nogle af disse er berømte verden over, som La Biennale di Venezia og Venedig-Karnevallet, som efterfølges af udstillinger og kunstforestillinger, samt religiøse og folkelige festivaler. Til sidst er bør de mange markeder i de mindre byer også nydes, når tiden er til det.