Aktiviteter i Lazio-regionen

Udover en bemærkelsesværdig kulturarv, ikke mindst i regionens og landets hovedstad, byder Lazio også på nogle fantastiske natur-seværdigheder, som egner sig perfekt til en aktiv ferie. For eksempel parkerne og naturreservaterne, såsom Circeo Nationalpark, de romerske slottes regionale naturpark, Ninfa-haverne og Appia Antica naturpark.

I nogle af disse parker kan de, der gerne vil studere fugle, også se mange forskellige arter året rundt. I den regionale naturpark Bracciano-Martignano er de to søer af samme navn en attraktion for sejlere og folk med kano, og for de, der foretrækker havet, er der i Ponziano-øhavet tilbud om dykning, så man kan udforske den smukke havbund, rig på plante- og dyreliv.

Kurbade

Kurbadene er en stor attraktion for de, der er på udkig efter behandlinger og afslapning. Fiuggi, Tivoli, Viterbo, blot for at nævne nogle få. Her kombineres den ældgamle charme fra deres oprindelse og egen behandling med veludstyrede og avancerede faciliteter.

For de, der elsker bjergene, er der, ud over at besøge de velkendte skisportssteder ved Terminillo, Leonessa og Arcinazzo, også mulighed for trekking, cykling, mountainbiking, vandreture, klatring og for måske blot at gå en tur i Lazios bjerge.

Rom

Og hvad med Rom? Som hovedstad i Italien tilbyder den alt det, man normalt finder i store byer, og derudover også de utallige karakteristiske kunstneriske skønheder, samt alt fra byens kulturelle dagsorden bestående af kultur-begivenheder, festivaler osv., der foregår hele året rundt. Også Roms fire indkøbsgader, Via dei Condotti, Via Frattina, Via Borgognona og Via Margutta tilbyder det bedste af italiensk og international mode, i tidstypiske bygninger og med uforlignelige kulisser, som f.eks. ved Den spanske Trappe.

Det er et privilegium at kunne nyde de litterære cafeer og en aperitif på de charmerende pladser i den gamle bydel, såvel som Fellinis ”Dolce Vita” salon, Via Veneto, symbolet på en periode, som virkelig skabte historie, med sine trendy cafeer og restauranter.

De skjulte kroge

Men Rom har meget mere og bør opdages trin for trin, idet man finder alle de skjulte kroge, som afslører interessante overraskelser, som for eksempel at kigge ind i den storslåede Peterskirke gennem nøglehullet i en port. Når man rejser til Rom, bør man derfor være velforberedt, for tiden er ofte knap og der skal vælges mellem oplevelserne. Under alle omstændigheder er der i hvert fald nok at tage fat på.