Aktiviteter i Apulien

De to have omkring Apulien byder på utrolige muligheder for de, der foretrækker en aktiv ferie midt i naturen. Der er masser af udfordringer for de, der elsker spændingen ved at udforske det charmerende og mystiske havmiljø. Det krystalklare vand ved Tremiti-øerne udgør et pragtfuldt syn, med vige, huler og dybe havbunde, alt sammen farvet af frodige plantevækster og mange fiskearter.

Santa Maria di Leuca, mellem Det Ioniske Hav og Adriaterhavet, er en anden destination, man ikke bør snyde sig selv for. I nogle områder er havbunden op til 90 meter dyb, og det liv, der findes i denne del af havet, danner et fascinerende samspil af farver. De, der ønsker at blive over vandet, kan windsurfe eller kitesurfe mange steder, og ikke kun om sommeren.

Oplev Apulien på cykel

Apulien byder ikke kun på havets fornøjelser. Ønsker man at udforske naturens vidundere i dette område, eller lære Apuliens historie og traditioner at kende ved hjælp af en anden slags transportform, så er en cykeltur helt perfekt til dette formål. Man behøver ikke at være en garvet cykelrytter for at begive sig ud på en tur på to hjul. Det kræver kun ønsket om at nyde en anderledes oplevelse. Der er mange forskellige ruter at vælge imellem: midt i naturen, med gang i pedalerne langs stierne i Gargano eller Murgia Nationalparken. Eller midt i historien, hvor man kan opleve de levn, der vidner om Apuliens fortid. Man kan også cykle længere ind i landet for at opdage en livsstil, der ligger ganske langt fra de pulserende storbyer.

Store begivenheder

De mange velgørenhedsfestivaler, markeder og historiske festligheder afholdes hele året rundt i alle dele af Apulien: Karnevallet i Putignano, San Nicola Festival i Bari og Disfida di Barletta (Barletta-duellen) er de mest berømte.