Aktiviteter i Aosta

Hvis du besøger Monte Rosai i Aosta, og udøver sport på løjperne, eller blot går langs stierne, der når op til toppen, kan du på alle årstider nyde en fortryllende og magisk udsigt, omsluttet af det specielle lys, farverne og nuancerne, der er på dette sted. Du har også mulighed for at dyrke mange former for sport på Monte Rosa og i dalene; de tre dale Ayas, Gressoney og Valsesia er nogle af de største skisportssteder i Italien.

Vinter-aktiviteter

Langrend, alpint skiløb og snowboard kan dyrkes i  vintersæsonen, mens klatring, rafting, kanosejlads, vandreture og cykling på mountainbike kan dyrkes resten af året. Punta Helbronner er et pragtfuldt plateau, hvorfra man kan nyde en enestående udsigt og beundre den smukke gletsjer. Derfra kommer man med svævebane til Mont Fréty, hvor det er muligt at besøge naturoasen Pavillon du Mont Fréty, et stort fredet område, der huser mange eksemplarer af bjergenes fauna – og Saussurea Alpine Haver, én af de højest beliggende i Europa, med mere end 900 selvsåede grønsagsarter fra Mont Blanc og fra andre bjergkæder i verden.

Sommer-aktiviteter

Om sommeren kan vandreentusiaster nyde stisystemet inde i oasen; det perfekte sted til at være i direkte kontakt med bjergene og beundre landskabets pragt. Foretrækker man at flyve hen over Mont Blanc, er det også muligt her at få pulsen op ved at tage en tur i varmluftballon og komme helt tæt på tinderne ovenover et magisk landskab. For de, der elsker god vin, tilbyder Aosta-dalen en vinrute, der fører turister langs vinmarker og vingårde, hvor man ser de forskellige druesorter, der dyrkes under ekstreme klimaforhold.