Airds Hotel – skotsk gæstfrihed i højlandet

Vi befinder os i Port Appin, Highlands, i Skotland. Airds Hotel er overvældende skotsk gæstfrihed i den smukke højlandsnatur og byder på en interessant historie og masser af kultur.

Skotland blev først forenet med England i 1707, og landet har stolt holdt fast ved sit individuelle særpræg. Det var også omkring det tidspunkt, at dette store, hvidpudsede hotel ved Argylls filigranagtige kyst begyndte at tage imod færgepassagerer, på vej til Isle of Lismore, og andre, der havde behov for haggis, whisky og et ildsted at varme sig ved. I tidens løb blev “Airds” til et familiedrevet firestjernet hotel. Indtil for nylig var det ejet af Eric Allen, der bød gæsterne velkommen i fuldt Highland-festskrud. I dag fører Shaun og Jenny McKivragen stedet videre med stor entusiasme.

The Airds har indkasseret talrige hædersbevisninger både for sin smukke beliggenhed ved dens underskønne Loch Linnhe og for sin betjening, indretning og i særdeleshed sit køkken og den fantastiske vinkælder med et 50 sider langt vinkort. Også det imponerende udvalg af skotsk single malt og blended whisky er værd at fremhæve. Køkkenchefen Paul Burns sørger for, at “Airds” også er kendt som et madtempel af højeste karat, og ikke kun også for den lange række af endagsture, denne egn i det nordlige Highlands kan tilbyde.

Slotsbyen Inverary (Argylls gamle hovedstad) er en af Skotlands smukkeste – og dobbelt så indbydende med den 36 ha store, frodige have, Crarae Gardens. Dette er tillige det område, der kan byde på den bedste frokost i Skotland: Kig indenfor i Loch Fyne Oyster Bar (Clachan Farm i Cairndow), hvis berømte førsteklasses østers er så friske, at de aldrig har været i berøring med is. Men levn lidt appetit til middagen – altid kl. 20.00 – dagens højdepunkt hjemme på The Airds.

Du finder Airds ca. 40 kilometer syd for Fort William og omkring 160 kilometer nord for Glasgow samt et par hundrede kilometer nordvest for Edinburgh. Du kan læse mere om kulturrejser til Skotland og andre hoteller, eller få flere informationer på www.airds-hotel.com