Aleppo i Syrien, verdens første indkøbscenter

Aleppos overdækkede basarer i Syrien er et must at besøge på en kulturrejse til Syrien.

Siden Romerrigets tid har Aleppo været et betydelig center på handelsruten mellem Asien og middelhavsområdet med et stort kontingent af europæiske købmænd, der drev deres forretninger i de lokale basarer. Man kan stadig fornemme den tidløse energi af handel og en mærkbart europæisk atmosfære i den fantastiske labyrint i byens overdækkede basarer. Dette er formentlig et af de allerbedste steder i mellemøsten at opleve svundne tiders kaotiske basarliv. Basarerne i dette ældgamle handelscenter falbyder stadig kanel ,safran, spidskommen, koriander, gede- og lammekroppe, ristede nødder og de lækre pistacienødder, som Aleppo har været berømt for i århundrede. Under stenhvælvinger, bygget af osmannerne, udfolder der sig i de tilsammen 30 km overdækkede passager et travlt handelsliv med transaktioner mellem arabere, kurdere, armeniere, tyrker og iranere. Da Orientekspressen havde endestation i Aleppo, var der kun ét sted at indkvartere sig, nemlig på Baron Hotel, der åbnede i 1909. Terrassen er stadig et velegnet sted at lade op efter en formiddag i verdens første indkøbscenter. Det var netop, hvad et klientel af rige og kendte personligheder gjorde – Lawrence of Arabias ubetalte regning er stadig udstillet i foyeren.

Baron Hotel ligger på adressen Baron Street, vest for klokketårnet, nær Yarmouk Street. Læs mere på hotellet på Wikipedia. Den bedste periode at besøge Syren på er i perioden fra marts til maj, og igen fra august – november.

Aktuel situation i Syrien

Der er krig i Syrien og i skrivende stund frarådes enhver rejse til landet. Følg med i rejsevejledninger om Syrien fra Udenrigsministeriet