Ronda i Andalusien, drømmenes by

Ronda er en af de mest historiske og betagende byer i Spanien; spanierne mener selv, at Ronda faktisk er “The City of Dreams” (Drømmenes by). Det er en af Spaniens ældste byer, helt tilbage til det niende århundrede. Med byens dramatiske bjerglandskab, gotiske arkitektur og den 150 m dybe Tajo Kløft er det ikke vanskeligt at forstå, hvorfor Ronda er hovedattraktionen for turisterne i Andalusien. Naturelskere vil føle sig som i himlen, da byen ligger bekvemt og let tilgængelig til nationalparker som Los Alcornocales, hvor man kan ride, cykle og tage på tur til Neolithic hulerne.

Ronda er en uhyre romantisk by, som især er elsket af par, og når natten falder på, vil livet i de snoede små gader blive livligt med de traditionelle taverner og restauranter. Flamenco shows er en naturlig begivenhed om aftenen. Man kan også tage til vinsmagning i byer som Sevilla, eller tage til de glamourøse strande ved Marbella. Alt sammen ting, der kan lade sig gøre, når man holder ferie i Ronda.

Hvornår skal du rejse

Hvis du ønsker at opleve Ronda i en rolig periode, så skal du vælge forårs- og efterårsmånederne, når appelsintræerne er i blomst og vejret er lunt og ikke knald varmt. Sommermånederne kan bliver virkelig varme og uhyre travle med folk på endagsture, som ønsker at tilbringe dagen på Costa del Sol feriestederne, og hvor befolkningen i Ronda fordobles. Foråret og efteråret er behagelige varme perioder, hvor man kan nyde de mange sportsmuligheder, som stedet er så berømt for, og det er også et godt tidspunkt at opnå rabatter på med hensyn til flypriser og indkvartering.

Vejret
Ronda har mange lange varme somre ,men er som regel køligere end Costa del Sol feriestederne takket være beliggenheden 600 meter over havets overflade. Sommertemperaturen om dagen vil som regel stige til over 30 grader, aftenerne vil være mere behagelige med temperaturer på omkring 17 grader. Foråret og efteråret er begge tidspunkter, hvor der er varmt med temperaturer på 18 til 21 grader, men der kan dog være risiko for en kort eftermiddags regnskylle. Selv om der stadig vil være masser af solskin om vinteren, så vil temperaturen falde til 13 grader, og der vil af og til være sne i de omkringliggende bjerge.

Lufthavn og transport
Der er direkte fly året rundt fra de store lufthavne i Danmark til Malaga Lufthavn (AGP) med en flyvetid på ca. 3½ time. Malaga lufthavn har toldfri butikker, restauranter, hoteller og biludlejning. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3, taxaerne har ikke taxameter, så aftal turens pris inden afgang. Transfertiden til Ronda vil være omkring 90 minutter med taxa, og turen koster ca. 110 euros. Uafhængig bestilling online af en privat bil er en anden mulighed, og turen vil koste ca. 29 euros pr. person.
Busserne kører fra Malaga bus station adskillige gange om dagen med en transfertid på to timer. Der er en direkte togforbindelse til Ronda fra Malaga, som koster 10 euros. Billeje er en mulighed, og biler kan bestilles online; de større veje i Malaga er i god stand, og man kører i højre side af vejen.

Strandene ved Ronda
Costa del Sol er fyldt med smukke uspolerede strande, og der er ingen mangel på fine sandstrande langs den enorme lange kyststrækning. Disse afsides små bugte og travle ferie strande er verdensberømte og bør inkluderes i enhver ferie i Ronda. Det krystalklare Middelhav er et perfekt sted til badning, at snorke i eller scuba dykke, og solnedgangen over havet mod Nord Afrika er simpelthen fantastisk. Med blot en times køretur fra Ronda kan man opleve og nyde de bedste strande i Andalusien.

Det tager kun en time at køre fra Ronda til Puerto Banus en af de mest glamourøse strande på Costa del Sol, blot seks kilometer fra Marbella. Mistral Beach er en af de mest berømte strande i området, og den er perfekt ,hvis man ønsker at tilbringe dagen med sportaktiviteter som scuba dykning og jet ski, eller man kan tage på delfin cruises. Der findes også en beach club, som serverer skønne måltider og en iskold sangria.
Tag en tur mod vest fra Puerto Banus og du vil ankomme til afsides, uspolerede strande i Estepona. El Saladillo er en idyllisk lille strand, som er meget lidt overfyldt selv i højsæsonen, og hvis du søger lidt isolation, så er det lige stedet at tage til. Tilbring dagen med afslapning i sandet eller bad i det exceptionelle klare vand før du begiver dig ud for at nyde den friskeste fisk og skaldyrs middag på en af restauranterne tæt ved.
Når man holder ferie i Ronda, kan man også udforske strandene ved Tarifa, det sydligste punkt i Europa. Her kan man finde en rolig strand, hvor man kan tilbringe dagen i en hængekøje eller i en sol pavillon ved Bolonia Beach; på en klar dag kan man se Nordafrika tværs over Middelhavet. Dette er en smuk bleg sandstrand, som er uhyre populær blandt drageflyvere og windsurfere.

Historie
Ronda er et fascinerende sted at holde ferie. Den ligger i det sydligste Spanien i Malaga provinsen. En ældgammel bosættelse placeret højt oppe på en dramatisk kalkstensvold, gør Ronda berømt for dens betagende bjergudsigt og fantastiske arkitektur. En 120 m dyb kløft, der deler byen, er forbundet af broen(Puento Neuvo) (ny bro). Det påstås, at den er den mest fotograferede struktur i Spanien. Ronda tilbyder mange attraktioner bl.a. det gamle islamiske kvarter og den nærliggende Piletas’s Grotte, som huser smukke palæotiske hulemalerier.

Mad
Området rundt om Ronda er frugtbart, og der er frisk ren luft, perfekt til en lang række afgrøder. Specielle gode lokale fødevarer er den delikate bjerghonning, kastanjer og kager. Efter at have tilbragt en streng dag med at udforske Andalusien, så prøv at slappe af på en af Ronda’s mange lokale barer og nyd de fantastiske tapas.

Nationalparker
Ronda ligger mellem tre af Spaniens smukkeste naturparker, Sierra de las Nieves, Granzalema og Alcornocales. I Sierra de las Nieves kan man gå på naturstier gennem skovene og iagttage det spændende dyreliv så som vilde katte og bjerggeder. Granzalema har smukke huler og kløfter, dannet af gamle kalkstensklipper og Alcornocales er kendt for sine kork og egeskove og 18 forskellige arter rovfugle.

Feria Goyesca
Hver september måned er Ronda vært for den ekstraordinære Feria Goyesca begivenhed, en berygtet festival inspireret af den passionerede spanske kunstner Goya. Svirebrødre i sensationelle dragter fra det 18. århundrede drager i parade gennem byen i overpyntede hestevogne mod den ældste tyrefægterarena i Spanien, Plaza del Toros, hvor festivalen kulminerer i traditionel tyrefægtning. Besøg byen på dette tidspunkt og du vil forstå, hvorfor folk som Hemingway og Dumas blev så fyldt med kærlighed til dette magiske sted.

Udflugter
De gyldne sandstrande på Costa del Sol ligger tæt på, og det tager blot ca. 45 minutter at køre dertil fra Ronda. Perfekt til at nyde solen uden støj og fyldte restauranter. Tag en tur til Marbella’s smukke Casco Antigua (gamle by), som kun ligger en time væk fra Ronda. Det er let at komme til museerne og verdensklasse butikkerne i Marbella og Puerto Banus, samt marinaen hvor nogle af verdens mest kendte berømtheder holder ferie.