Oplevelser med børn på ferie til Madrid

Tag hele familien med på storbyferie til Spaniens hovedstad Madrid. Her følger 5 oplevelser for både børn og voksne.

Læs også: Udendørs aktiviteter i Madrid

Dukketeater i Retiro Park
Retiro er Madrids mest berømte grønne anlæg: der er en sø til at sejle på, fyldt med karper, plus masser af gadekunstnere, musikere, dukketeater og mimekunstnere. Det allerbedste er, at der er masser af plads for børn at løbe omkring og have det sjovt på.

Rutchebaner og springvand i Madrid Río
Denne 10 km lange park, Madrid Río, blev anlagt oven på byens ringvej, som nu løber gennem tunneller under jorden. Der er masser af gynger og rutchebaner for de små, mens de større børn kan prøve skøjteparken, som er fuld af BMX-ryttere, skateboardere og inline skøjteløbere. Om sommeren køler de besøgende af i vandstrålerne, som skyder op fra jorden nogle steder i parken. Og når børnene bliver sultne, kan man vælge mellem hotdogboder og caféer. Parken løber langs bredden af Manzanares floden og er tilgængelig fra følgende metro stationer: Príncipe Pío, Pirámides og Legazpi.

Byens overkommelige forlystelsespark
Parque de Atracciones ligger meget centralt i Casa de Campo-parken og er et godt valg for børn. Den er ikke kæmpestor, så den er overkommelig for en dagstur, og man kan nå det hele i løbet af ét besøg. Ungerne elsker børneområdet med dets Nickelodeon-tema – tænk på Teenage Mutant Ninja Turtles. Og der er også masser af ture for de ældre besøgende, som f.eks. den 80-meter høje Star Flyer attraktion.

Få informationer om Parque de Atracciones her

For børn, som elsker toge
Museo del Ferrocarril er et togmuseum i nærheden af Atocha stationen. Inden døre er der platforme med alle mulige slags klassiske tog, som ungerne kan klatre op på og udforske, og i weekenden har museet aktiviteter, som omfatter teaterforestillinger. Desuden er der et rum fuldt af modeltog, som kører rundt på skinnerne. Der er også særlige togture på bestemte tidspunkter af året, som f.eks. det berømte “Jordbærtog” hvert forår og efterår, som tager passagererne ud til den historiske by Aranjuez, og deres juletog, hvor de hellige tre konger er med som passagerer og har gaver med.

Besøg Museo del Ferrocarril her

Et barns guide til en kunstnerisk perle
Thyssen Museet har en fantastisk samling, som forældrene vil nyde – der er værker af Van Dyck, Canaletto, van Gogh og Cézanne – men det tilbyder også en masse for børn. Museet har workshops i weekenden på engelsk og spansk, rettet mod både hjemlige og internationale turister. Børn i alderen tre til 12 år får en guidet tur gennem museet, og bagefter får de mulighed for at skabe deres egne kunstværker. Forældrene har også lov til at prøve!

Læs mere om Thyssen Museet