Nerja, en perle på den østlige side af Costa del Sol

Nerja ligger på den østlige side af Costa del Sol, og dette lille feriested er blevet mere og mere populært takket være dets mange smukke strande og traditionelle spanske atmosfære. De hvidvaskede huse og snoede gader er typiske andalusiske, og Nerja er en af de smukkeste byer, og er uhyre populær blandt par og familier. Man kan tage på udflugter til spændende byer som Granada og Marbella, og de ældgamle grotter ved Nerja er den tredje største turistattraktion i Spanien.
Nerja er vokset gennem årene og har i dag et forbavsende antal restauranter, som serverer traditionel og international mad. Men strandene ved Nerja vil altid være højdepunktet og er grunden til ,at befolkningen på 19.000 tredobles i de varme sommermåneder.

Hvornår skal du rejse

Somrene er ideelle, hvis du ønsker høje temperaturer og travle strande, og feriestedet har virkelig en livlig atmosfære i højsæsonen. Forår og efterår er tidspunkter, hvor der er lunt vejr i stedet for varmt vejr og en mere afslappet atmosfære med knap så overfyldte strande. Lavsæsonen er det bedste tidspunkt at opnå rabatter på med hensyn til fly og indkvartering ,og temperaturerne vil stadig være høje; det er ikke usædvanligt at man har temperaturer på 30 grader i oktober måned. Vintrene i Nerja er også solrige, men ud over den travle juleferie så vil feriestedet være roligere og er et glimrende sted for et afslappende vinterophold.

Vejret
Nerja har et af de bedste klimaer i Spanien og er solrigt og tørt det meste af året. Man kan forvente 30 grader om dagen i juli og august måned med varme sommeraftener med en temperatur på ca. 21 grader. Regnen vil ikke forstyrre sommerferien, da regnen falder i løbet af november til marts måned. Det er muligt at bade året rundt, og mange folk foretrækker forårs og efterårsmånederne hvor vejret er behageligt varmt. Vinteren i Nerja vil være mild med temperaturer på 16 grader i december måned, og det er stadigt muligt at blive solbrændt i vintermånederne.

Lufthavn og transport
Nerja serviceres af Malaga Lufthavn (AGP), og der afgår direkte fly fra Danmark fra de fleste lufthavne. Flyvetiden til Malaga er på ca. 3½ time og transfer til Nerja tager ca. 50 minutter. Malaga Lufthavn har faciliteter som toldfrie butikker, restauranter, barer, biludlejning og lufthavnshoteller. Busser, tog og taxaer afgår fra Terminal3; taxaerne har ikke taxameter, så aftal turens pris inden afgang.
Taxaturen fra lufthavnen til Nerja vil koste ca. 80 euros; man kan også individuelt bestille en privat shuttle bus online før man ankommer, og turen til Nerja vil koste 27 euros per person. Man kan vælge at være selvkørende, og biler kan bestilles online; de større veje er i god stand, og man kører i højre side.

Strandene ved Nerja
Costa del Sol er berømt for at have nogle af de mest uspolerede og smukke strande i hele verden. Vældige strækninger af rent gråt sand er typisk for denne region, men der er også mange gyldne og hvide sandstrande. Middelhavet er krystalklart; ideelt til at snorkle i og til scuba dykning. Mange af strandene her har fået “Det Blå Flag” status, og der vil være livreddere på de travle strande som en ekstra sikkerhed.

Stranden ligger i en bugt lidt til venstre på Balcon de Europa udsigtspunkt. Stranden er populær takket være de fantastiske udsigter og den centrale beliggenhed, men den har stadig bibeholdt en afslappet atmosfære. Dette er en af de bedste strande, hvor man kan slappe af i sol pavilloner i skyggen af en parasol eller til at svømme i det lavvandet hav og iagttage fiskere, som stadig benytter denne strand til stabelafløbning.

Playa Burriana er den største og mest populære strand i Nerja. Hvis du søger et sted at dyrke vandsport. Der er vandski, kanoroning og scuba dykning. Der er solpavilloner og tæt på er der faciliteter som barer, restauranter og caféer. Denne strand er meget overfyldt om sommeren, så kom tidligt for at finde en plads på denne “Blå Flag” strand.

Hvis man ønsker en mere afsides strand, så følg de lokale til El Canuelo, som ligger ved foden af Marco Cliffs. Denne overvældende strækning med sandede bugter ligger otte miles øst for Nerja inden for et natur reservat og er temmelig travl selv i sommermånederne. Fra klippen kan man stige på en lille bus, som vil tage dig ned til bugterne, men sørg for at have forfriskninger med, da der er meget lidt service på disse isolerede strande.

Oplevelser i nærheden af Nerja

Malaga
Nerja ligger blot 50 km fra den elegante by Malaga. Inden for en times køretur kan du udforske dens strande, elegante marina, afslappede parker og haver eller blot besøge flere flotte attraktioner som f.eks. kunstgallerierne og museerne. Malaga har også en af verdens berømteste tyrefægterarena, som kan give den besøgende indsigt i en af Spaniens ældste traditioner.

Strandene
Nerja praler af 16 kilometer med skønne strande fyldt med blødt sand og klart blåt vand. Den bedste ferie ved Nerja er at nyde solen optimalt på denne strækning af sand, eller måske deltage i nogle sportsaktiviteter som vandski, scuba dykning og sejlads.

Nerja by
Midt i Nerja’s centrum er der en formidabel inspirerende seværdighed – the Balcón de Europa – en smuk promenade som strækker sig langs kanten af en skyhøj klippe med udsigt over de små bugte og strandene nedenunder. Det er herfra, der er den bedste udsigt over Middelhavet. Selvfølgelig har byen Nerja også et udvalg af restauranter og caféer, der serverer lokale specialiteter og mere berømte internationale retter.

Udforsk på hestevogn
Nerja er perfekt at udforske, så hvad kan være bedre end at udforske den mest romantiske del af byen med hestevogn. Der er meget at opleve og udforske på en ferie i Nerja, med dens rige historiske kulturarv, inklusive kirken fra det 17. århundrede (El Salvador) og de smukke haver (Gardens of Capistrano Playa).

Nerja grotter
Hvis du ønsker nogle spændende oplevelser vil du ikke blive skuffet med en tur til Nerja’s mest populære og fascinerende attraktion. Grotterne har et antal af vigtige menneskeværker inklusive 20.000 år gamle malerier og forhistoriske efterladenskaber. Men, de er ikke kun en vigtig del af Nerja’s kulturarv, grotterne bliver også regelmæssigt omdannet til en mægtig koncertsal med forestillinger gennem sommeren inklusive den årlige grotte festival, som besøges af mange af verdens mest berømte musikere. Grotterne ligger blot tre kilometer fra bymidten, og de efterlader helt sikkert gæsterne med et indtryk af et fantastisk feriested.