Mallorca charterrejse eller kulturferie?

Kun tre timers flyvning fra Danmark ligger skønne Mallorca, der med sine dejlige sandstrande, flotte klippekyster og hyggelige bjergbyer er en af Europas mest elskede feriedestinationer. Mallorca er mest kendt som en destination for charterrejser, men i de senere år er flere og flere begyndt at rejse til Mallorca for at opleve den smukke natur og spændende kultur.

Glem alt om grisefester, 80’er-ferie i bermudashorts og solskoldede englændere med lidt for meget sangria indenbords. Mallorca anno 2014 er en af de mest populære og trendy destinationer i Europa, når det kommer til sol og afslapning. Så populært, at rigmænd som Richard Branson for længst har åbnet eget luksushotel, la Residencia, med gæster som Mick Jagger og Madonna, og kendispar som Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har investeret i private villaer.

Og det er ikke svært at forstå hvorfor. Mallorca rummer alle de elementer, du drømmer om på en dejlig ferie: Kilometer lange og børnevenlige sandstrande, masser af soltimer, smukke bjerge, små, autentiske kunstnerbyer, skønne olivenlunde og citrusplantager, dejlige restauranter, et cool natteliv og fantastisk shopping i hovedstaden, Palma.

Alcudia er det perfekte valg for dig, som rejser med børn! Lavvandede kilometerlange, hvide sandstrande og nogle af Mallorcas bedste familiehoteller har gjort Alcudiabugten til børnefamiliernes ferieparadis.

Byen ligger ved en 14 kilometer lang sandstrand og har alt, hvad du kan ønske dig af strandsport, golf, tennis, shopping, restauranter, skønne hoteller og ikke mindst en bilfri strandpromenade, der strækker sig hele vejen til Puerto de Alcudia.

I takt med at Alcudia er vokset, er der opstået separate bydele med egne midtpunkter, torve, parker og shoppinggader, så det virker som om, du bor centralt, uanset hvor dit hotel ligger i Alcudia.

Cala d’Or, der betyder den gyldne by, ligger på Mallorcas østkyst, cirka 65 kilometer øst for Palma og er en smuk by med hvidkalkede huse og et eksklusivt præg.

Her finder du mange spændende fiske- og skaldyrsrestauranter langs marinaen og gode tapasbarer i gaderne omkring. Den hyggelige by og de stemningsfyldte gader er et oplagt udgangspunkt for en slentretur om aftenen i den lune middelhavsluft.

Kyststrækningen består af en række små, smukke badebugter, de såkaldte calas, med finkornet sand og turkisblåt vand. Vandet er ideel til opdagelser under havoverfladen som snorkling, hvor klippeformationerne og fiskene kan opleves på nærmeste hold.

Puerto de Sóller. Fiskerbyen Puerto de Sóller ligger for foden af de smukke bjerge på Mallorcas vestkyst. En stille og rolig, lille by i naturskønne omgivelser med en dejlig strand og vidunderlige solnedgange.

Bjergdalene i nærheden egner sig perfekt til vandreture, og lejer du bil, kommer du nemt til de nærliggende byer. Besøg for eksempel Fornalux, også kendt som Spaniens smukkeste by, og pittoreske Dejà, hvor kunstnere fra hele verden finder inspiration i de maleriske omgivelser.

På havnen og strandpromenaden ligger små, lokale restauranter og hyggelige fortovscaféer side om side, og har du mod på mere af den slags kan du tage den charmerende, åbne træsporvogn ind til byen Sóller.

Puerto Pollensa, også kaldet Port de Pollenca, ligger i en bugt på det nordlige Mallorca, hvor bjergkæden Sierra de Tramuntana strækker sig næsten helt ned til havet. Den lille fiskerby har længe været en populær badeby, og du finder derfor her ældre og meget charmerende hoteller fra turismens oprindelse på Mallorca.

I havnen ligger sejlbådene side om side med en håndfuld farverige fiskerbåde. Både langs strandpromenaden og i bykernen er der både eksklusive butikker, og butikker der sælger håndarbejde, keramik, sko og madvarer. Og selvfølgelig finder du også her gode fiskerestauranter.

På begge sider af havnen er der lyse, finkornede sandstrande. Den længste af dem er mere end 500 meter lang. Her kan du dyrke wind-eller kitesurfing eller bare nyde ferien under en parasol.

Santa Ponsa er en lille , hyggelig by smukt beliggende i bunden af en stor bugt beskyttet af bjerge og med brede, hvide strande. Her kan du tilbringe dagen med forskellige aktiviteter som snorkling ved de flotte klipper.

Santa Ponsa er også et godt udgangspunkt for dig, der vil på opdagelse og opleve dit eget Mallorca.

Lige bag byen begynder bjergkæden Sierra de Tramuntana, der fortsætter til nordspidsen af Mallroca. En udflugt til Palma, der ligger blot 18 kilometer væk, er også et must, hvis du er til shopping og citylife. Spiller du golf, ligger Club de Golf de Santa Posa med sine 18-huller også lige i nærheden.

Et par udvalgte oplevelser på Mallorca

Puerto Pollensa er et godt udgangspunkt for udflugter rundt på hele Mallorca. Oplev f.eks.:
– Kulturbyen Pollensa med aner fra romertiden.
– Den 300 meter høje klippepynt Cap de Formentor, der fortsætter direkte ned i havet.
– Vandrutsjebanerne i Aqualand eller en dag blandt krokodiller, delfiner og papegøjer i Marineland.

Vælg selv, skal det være en charterrejse eller kulturrejse på din ferie til Mallorca?