Langtidsferie på Algarve – et af Sydeuropas mest populære rejsemål

Flere og flere rejser på langtidsferie til Algarve i Portugal, som i forhold til andre rejsemål i Europa stadigvæk har et prisniveau der ligger langt under det normale niveau.

Det er en fryd at besøge Portugals vidunderlige solkyst – over 200 km kystlinje med mere 100 strande. Nyd Algarves afslappende atmosfære og smukke omgivelser på en langtidsferie.

Betagende kyststrækninger i Portugals sydligste provins og det milde klima året rundt gør Algarve til et af Sydeuropas mest populære rejsemål. Algarve byder på et varieret landskab med klipper, fine sandstrande, øer og laguner, appelsintræer, blomstrende mandeltræer og et rigt fugleliv.

Du kan også glæde dig til at smage på lokalproducerede figner, mandler, brød, ost og olivenolie. Eller hvad med at smage de klassiske sardiner, som Algarve er så kendt for. Nyd en dejlig fiskeret eller en pragtfuld dampet ret tilberedt i Algarves typiske kobbergryder med låg (cataplana) eller en herlig skaldyrsfrokost på en af de mange restauranter.

Nu handler en ferie jo ikke bare om gode madoplevelser, selvom det bestemt er en vigtig del af oplevelsen. På vores langtidsrejse til Algarvekysten kan du nemlig også glæde dig til at opdage Portugals smukke region på en ny og anderledes måde, når vi sammen tager på udflugt og ser nogle af de seværdigheder og attraktioner, som Algarve er allermest kendt for.

Du kan også tage på ture på egen hånd – f.eks. ind i bagandet med de kønne, hvidkalkede landsbyer, hvor mange huse stadig bærer Algarves karakteristiske skorstene med fantasifulde mønstre. De særprægede skorstene, hvor ikke to er ens, er Algarves vartegn.

Rejs væk fra efterårets og vinterens kulde og mørke – og nyd livet på Portugals solkyst på nyrenoveret hotel i Albufeira, hvor der altid er et behageligt liv med hyggelige caféer, små butikker og en attraktiv strandpromenade.

På marked i Olhão og besøg i livelige Faro

Fra hotellet i Albufeira er der en lille times kørsel til kystbyen Olhão, og turen er en god måde at stifte nærmere bekendtskab med det vekslende landskab, for jo tættere vi nærmer os Olhão, desto mere tydeliggøres det, at Algarve på trods af de korte afstande byder på et væld af naturscenarier. For her ved Olhão er landskabet mere lyst og fladt med lagune- og lavlandsområder.

Byen har faktisk den største fiskerihavn på Algarvekysten, og netop fiskeri er da også fortsat en af Olhão’s mest betydningsfulde indtægtskilder. Desuden har byen maurisk islæt med aner fra det nordafrikanske kontinent med de karakteristiske, hvidkalkede huse.

Her findes to markedshaller, hvor de lokale selv ynder at komme for at gøre en god handel. I den ene findes det kendte fiskemarked med alt indenfor havets fristelser, og i den anden kan du vælge imellem et hav af friske og lokalproducerede grøntsager og frugter.

Efter markedsbesøget kører vi lidt videre mod øst, hvor vi ankommer til Faro, der er Algarvekystens “hovedby” og også én af de største med masser af lokal liv og aktivitet. Her er en hyggelig bymidte og udover ruiner fra Middelaldertiden skal vi også se Faro’s katedral, inden turen atter går mod Albufeira.

Oplev en portugisisk kortplantage

Du vil hurtigt opdage, at det sydlige Portugal har flair for andet end vin- og olivenproduktion. Faktisk er Algarve kendt i det meste af verden for fremstilling af kork, hvis råstof bruges til alt fra (kork)propper, (kork)tasker og byggematerialer. På denne udflugt starter vi med en vandring i selve plantagen, hvor der samtidig fortælles om træernes cyklus og ”livsstil”. Efterfølgende skal vi besøge en traditionel kork-fabrik og lære om processerne fra produktionens start og indtil korken skippes afsted fra fabrikken ud i verden til diverse tøjproducenter, modebrancher og mange andre.

I Henrik Søfarerens fodspor

Ikke en ferie på Algarvekysten uden også at besøge regionens vestligste del med Sagres og Lagos, der begge emmer af historie og pragtfulde naturscenarier.

Du har sikkert hørt ham omtalt, altså Henrik Søfareren. I det 15. århundrede havde han en betydningsfuld rolle, hvad angår Portugals maritime magtposition, og han havde til opgave at udvikle og opdage nye handelsruter i nær og fjern. I Sagres skal vi opleve de tilbageværende ruiner af søfartsskolen, der blev opført med fokus på maritim og navigationsstudier tilbage i 1434.

Fra det barske naturlandskab ved Sagres og Cape St. Vincent kører vi længere østover og stopper i Lagos, der engang hed Lacobriga, der henviser til kelter-tiden, og byen har aner tilbage til 2000 f.K. Dog var det især under den romerske besættelse, at Lagos i den grad voksede og havde sin gyldne periode – senere overtog araberne og sidst, men ikke mindst vandt de kristne herredømmet over byen. Dermed har Lagos en multikulturel historie, og de mange indflydelser er da heller ikke til at tage fejl af, når vi spadserer rundt i den gamle bydel med dens monumenter og karakteristiske bygninger.

Læs mere om rejser på 65 Ferie eller om Algarve her på Kulturrejser