Infrastruktur og turisme i Østrig

Østrigs transportnet omfatter 100.000 km veje, heraf 1600 km motorvej, og 6000 km statslig jernbane. Der er motorvejsforbindelser mellem de større byer og til Italien, Slovenien og Tyskland.

Donau er den eneste sejlbare vandvej, og havnen i Linz er den største. Åbningen af Rhin-Main-Donau-kanalen i 1992 medførte en væsentlig stigning i transittrafikken gennem Østrig. De meste gods transporteres dog med jernbane eller ad landevejen. Godstrafikken gennem Østrig tærer kraftigt på landets vej- og jernbanenet og på miljøet. Den vigtigste internationale lufthavn er Schwechat udenfor Wien. Det delvist statsejede Austrian Airlines indledte i 1999 et samarbejde med tyske Lufthansa.

Ski- eller vandreferie i Alperne samt forskellige kulturelle begivenheder lokker hvert år 20 millioner turister til Østrig, der dermed er det mest besøgte turistmål i den industrialiserede verden i forhold til folkemængden. Langt de fleste af turisterne er fra Tyskland.
Indtægterne fra turismen udgør 8 procent af BNP og spiller en afgørende rolle for betalingsbalancens løbende poster. Turisterhvervet er den dominerende næringsvej i flere af Østrigs alperegioner.

Ambassader

Østrigs ambassade i Danmark på Google

Den danske ambassade i Wien