Nyt Krydstogt fra København via Grønland til New York

Vitus Rejser er specialist i kulturrejser med dansk rejseleder og har i mange år været blandt de største på krydstogtrejser. Nu er rejsebureauet kalr med en nyhed som bringer dig til New York via Grønland. Læs her en beskrivelse af rejsen eller læs mere om andre kulturrejser med Vitus, f.eks den nye kulturrejse til Malta med dansk rejseleder.

Fantastiske naturoplevelser. 21 dage med en perlerække af historiske anløb i nogle af den nordlige halvkugles fjerneste, og mest betagende områder.

Dette krydstogt gennemføres kun en gang i 2015. Et fantastisk eventyrkrydstogt fra Danmark til New York med anløb til byer, de færreste får chancen til at besøge. Det indeholder et enestående Grønlands krydstogt med hele tre anløb og udforskning af det smukke og dramatiske Prins Christians Sund. Vi anløber nogle af verdens mest isolerede, men også fascinerende steder,
Vi får dage fyldt med oplevelser og storslåede naturscenerier og aftener med fremragende middage og forrygende underholdning.
For 1014 år siden stævnede vores forfædre ud på denne rute – mod ukendt kyster. Vikingeskibene kløvede Atlanterhavet fra Skandinavien til Island. Fra Grønland til New Foundland og videre til Amerika. Nu kan du under noget mere luksurioøse omgivelser opleve den samme rejse.

Vi lægger til i Bergen i Norge, Lerwick på Shetlandsøerne, Thorshavn på Færøerne, Reykjavik i Island, sejller ind og beundrer de betagende naturscenerier ved Prins Christians Sund, Grønland. Vi har derudover ikke mindre end tre anløb i Grønland, Qaqortoq (Julianehåb), Paamiut (Frederikshåb) og Nanortalik. Vi lægger til i St. John’s i New Foundland og Halifax i Novascocia inden vi slutter togtet af med maner ved at sejle forbi Frihedsgudinden når vi anløber ved New York. Herefter venter tre vidunderlige dage i New York. Vi bor 2 nætter på et 3-stjernet hotel på Manhattan. Det er på Manhattan, vi finder mange af byens seværdigheder, de fine shopping-gader, times square og teatrene på broadway.

Rejselederen holder informationsmøder og foredrag om bord. her bliver der fortalt om de spændende destinationer vi kommer til, og om de mange muligheder i land. Udflugten i Island og byrundturen med bus i new York er inkluderet i rejsens pris. På disse udflugter deltager vores rejseleder. Vitus Rejser har udarbejdet sit eget spændende udflugtsprogram, som du har mulighed for at købe som en samlet pakke til foråret. Vi skriver til dig, når vi åbner for salget.

Derudover tilbyder skibet en bred palet af udflugter i alle havne. disse udflugter købes og betales om bord og ledes af skibets guider.

Information og pris

Afrejse 7. september 2015. Grundpris 24.950 kr.

Afrejse fra Københavns Havn/ Oceankajen.
Hjemkomst til Københavns Lufthavn / Kastrup

Tillæg pr. person

  • Udvendig kahyt 2.400 kr.
  • Kahyt med balkon 5.400 kr.
  • Enekahyt/eneværelse indvendig 10.990 kr.
  • Enekahyt/eneværelse udvendig 16.035 kr.
  • Enekahyt/eneværelse med balkon 29.295 kr.
  • Afbestillingsforsikring 1.495 kr.
  • Obligatoriske drikkepenge til skibet 1.015 kr.

Rabat pr. person
Brorabat til alle rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland 250 kr.

Dagsprogram for krydstogtet

Dag 1: Afrejse fra København
MS EURODAM venter på sine gæster i København. Forude venter en odysse til navne, som vi dårligt kan udtale. Det ene spændende eventyr efter det andet. Men først skal vi lære Eurodam at kende: Bygget i 2008 som det første af Holland-Americas nye signaturskibe, stort men ikke for stort, og spækket med det nyeste i teknik. 11 dæk, lækre restauranter, men det er ikke et skib med hula-hula på dækket og drøn på diskoteket. Eurodam er klassisk krydstogt for voksne og eventyrlystne passagerer, der måske værdsætter lidt nostalgi. Det er det helt rigtige skib til netop denne odysse!

Dag 2: På havet
Velkomstmøde med din danske rejseleder og et væld af oplysninger. Og så har vi lige et flydende palads, vi skal have udforsket. Tro ikke du når det på én dag!

Dag 3: Bergen, Norge.

Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 17.00.
Bergen er ikke bare smuk og historisk, den ligger også fantastisk smukt. Om den ligefrem skal kaldes verdens næst smukkeste by ved vi ikke helt, men det mente Ludvig Holberg. Den berømte forfatter mente, at kun Rom overgik Bergen, men han var jo også født i Bergen.
Men smuk er den og vi lægger til lige i hjertet af byen. Det er nemt at gå til det hele, og din rejseleder vil have gode ideer.

Dag 4: Lerwich, Shetlandsøerne
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 19.00.
I dag ankommer vi til øriget Shetland, der består af mere end 100 øer og skær, hvoraf kun 15 er beboet året rundt. Shetlandsøerne ligger cirka 300 kilometer nord for det skotske fastland og udgør den nordligste del af det britiske kongedømme. Denne centrale beliggenhed i Nordatlanten har gennem tiderne ført mange søfarere til øerne, herunder vikingerne, som i 800-tallet etablerede sig i området, og den skandinaviske arv skinner stadig igennem i både dialekter, folklore og stednavne. Shetlandsøernes talrigeste beboere er de berømte får, som tæller mere end 330.000 hoveder. Herefter kommer fuglearterne mallemukker, lunder og lomvier, og set i det perspektiv kan de 24.000 mennesker på øerne synes ganske få. Lerwick har ikke den store udstrækning, så en byvandring er en oplagt aktivitet.

Dag 5: Thorshavn, Færøerne
Ankomst kl. 10.00 og afsejling kl. 17.00.
Vi ankommer til den færøske hovedstad, Tórshavn, om morgenen. De forrevne klippeøer synes at rive alle Atlantens skyer til sig, og ofte lægger de sig som en let dyne omkring fjeldtoppene og giver de 18 øer et eventyragtigt præg. Tórshavn ligger på øen Streymoys sydlige del i et lavt, småkuperet terræn og strækker sig fra vandet op langs bakkeskråningerne.
Det vil være oplagt at begive sig ud på byrundtur i Tórshavn og dennes gamle bydel, Tinganes, der ligger ude på et næs, hvor Lagtinget blev etableret helt tilbage i vikingetiden – deraf navnet Tinganes.

Dag 6: På havet med kurs mod Island

Dag 7: Reykjavik, Island
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 18.00.
Her skal vi opleve den enestående smukke og dramatiske islandske natur, når vi tager af sted på heldagsudflugt ad den klassiske rute ”Den Gyldne Cirkel”. Vi kører fra Reykjavík mod nationalparken Þingvellir, der dannede ramme om verdens ældste parlament, som er dateret helt tilbage til år 930. Her finder vi også Islands største sø, Þingvallavatn, der sammen med dalen og sletten er udlagt til nationalpark og er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Den smukke kløft, der bugter sig gennem parken, er stedet, hvor to af jordens store tektoniske plader mødes, og det er i teorien muligt at skræve over både det amerikanske og det europæiske kontinent.
Herefter kører vi til vandfaldet Gullfoss, som er Islands allerstørste attraktion. Det 32 meter høje Gullfoss falder i to trin, på henholdsvis 10 og 21 meter, ned gennem den dybe kløft. Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud i det 14. århundrede, men den 60 meter høje vandsøjle stoppede i vort århundrede. Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

Dag 8: På havet mod Grønland
Lyt til vore danske foredrag, der vil forberede dig på den isolerede verden, vi nu skal opleve over de næste dage.

Dag 9: Prins Christians Sund, Grønland
Et betagende krydstogt langt ind i den dybe fjord med vældige landskaber på begge sider. Her i naturens stilhed og uberørthed er intet forandret siden vikingernes drageskibe først sejlede her for over 1000 år siden.

Dag 10: Qaqortoq (Julianehåb), Grønland
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 17.00.
Navnet betyder Det hvide Sted, og det kan man vist roligt side, eftersom 85 % er under is! Gå på opdagelse i dette lille samfund af 3.500 mennesker, der lever helt isoleret det meste af året.

Dag 11: Paamiut, med ørnens livskraft!
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 17.00.
Det er ikke enhver by i Grønland, der kan bryste sig af at have en skytsengel fra dyreriget. Men det kan Paamiut (Frederikshåb).
Havørnen, Nattoralik, er almindeligt forekommende i Paamiut og der er god grund til at udforske dyrelivet omkring Paamiut – især fordi det hedder sig, at det er lykkebringende for den, der ser denne himlens konge.
Ligesom med den fritsvævende havørn er Paamiut også en uafhængig og særegen by. Den er kendt for sit mystiske men hyggelige tågede vejr og en fin blanding af gamle og nye kulturudtryk i et landskab på tærsklen til stor natur. Gå en tur blandt det gamle kvarters idylliske bygninger og mød kvinder, der samler tusindvis af perler og stykker af sælskind til de ekstraordinære nationaldragter, som endnu bruges den dag i dag. Eller fald i snak med lokale i byen og få et unikt perspektiv på hverdagslivet – og hvis du er åben og venlig kan vi ikke afvise, at du kan lande en invitation til en lokal kaffemik!

Dag 12: Nanortalik, Grønland
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 13.00.
Nanortalik er en ø både i bogstavelig og overført betydning. Selvom byen ligger i Sydgrønland, der har ry for at være et idyllisk landbrugsland med marker fulde af blomster, så bryder Nanortalik med det almindelige billede af regionen.
De lodrette fjeldvægge i byens omfattende fjordsystemer markerer en glidende overgang til den mere rå natur på Grønlands østkyst. Dertil kommer en omfattende forekomst af drivende havis fra Polarhavet tæt på byen, og en tradition for kulturel migration af østgrønlændere til bygderne omkring Nanortalik. Alt dette gør Nanortalik til en unik destination i Sydgrønland.
Rejsevejene til de fleste øer har sine egne særpræg, og ligeså med Nanortalik, men det opvejes til fulde af en imødekommende og venlig stemning i byen og som mange lokale siger, så føles det som at ankomme til et åndeligt hjem, man ikke vidste, at man havde, når man kommer til Nanortalik.

Dag 13: Vi krydset det arktiske hav mellem Grønland og det nordlige Canada.

Dag 14: St. John’s, New Foundland, Canada
Ankomst kl. 12.00 og afsejling kl. 20.00.
St. John’s (på fransk: Saint-Jean) er den største by og hovedstaden i den canadiske provins Newfoundland og Labrador. Byen ligger på den østlige udkant af halvøen Avalon på Newfoundland. Med sine 184.410 indbyggere er byen den 20. største i landet. Byen var den første, der blev grundlagt af englændere i Nordamerika. Fra 1500-tallet var byen vigtig for europæiske fiskere, og byen blev officielt oprettet som koloni i 1583.

Dag 15: På havet langs New Foundlands kyst.

Dag 16: Halifax, Nova Scotia, Canada
Ankomst kl. 08.00 og afsejling kl. 16.00.
Halifax er en skøn by med en betagende natur, men navnet er forbundet med to store katastrofer. I 1917 blev Halifax ødelagt i hvad man regner for den største menneskeskabte eksplosion før Hiroshima-bomben. Det skete, da det franske skib “Mont-Blanc”, der var lastet med eksplosiver, stødte sammen med det norske skib “Imo”. “Mont-Blanc” begyndte derved at brænde, og lasten eksploderede. “Imo”, registreret i Sandefjord, var lastet med redningsudstyr bestemt for Belgien. Kaptajn From havde haft for lidt brændstof om bord og måtte holde skibet tilbage en nat i Halifax før den videre færd mod krigen i Europa.
Kl 7:30 om morgenen den 6. december 1917 startede den fatale tur ud gennem havnepassagen. I tågen undgik “Imo” to sammenstød, før hun nåede ud i sundet ved the Narrows, hvor “Mont-Blanc” dukkede op på krydsende kurs. “Mont-Blanc” alarmerede “Imo” to gange, men “Imo” skar sig alligevel tre meter ind i styrbord side på det franske skib, inden hun nåede at bakke løs. Gnister fra sammenstødet fik drivstoffet til at brænde (35 tons bensol), der stod stablet på “Mont-Blanc”s dæk. Lasten var 26 tons TNT, skydebomuld og 300 runder ammunition. Frygt for tyske ubåde, som jagede ud for indløbet til Halifax, drev kaptajn le Medec til det fatale valg at slutte sig til en konvoj, der udgik fra Halifax. Så langt kom han aldrig.
Lige så uskyldig var Halifax i en anden katastrofe. I 1912 stødte Titanic på et isbjerg ude i Atlanten. Det uhyggelige job med at bjerge de omkomne sluttede i Halifax, hvor ofrene for Titanics forlis er begravede.

Dag 17: På havet
Vi skal forberede os på indsejlingen til New York, der er en kæmpe oplevelse.

DAG 18: NEW YORK, NEW YORK
Ankomst kl. 07.00 Frihedsgudinden, Ellis Island og Manhattans skyline – det hele ligger foran os, når vi om morgenen glider ind til byen, der regnes fort verdens mest spændende. Efter morgenmad i ro og mag på skibet går vi fra borde. Inden vi kører til hotellet, tager vi på en formiddagsudflugt i bus rundt på Manhattan, hvor vi får lejlighed til at opleve det pulserende liv i New Yorks hjerte. Manhattan er til trods for sit forholdsvis begrænsede areal et sandt puslespil af kulturer og stemninger. Udflugten tager os til flere af Manhattans distrikter og giver os lejlighed til at fornemme byens forskelligartethed.
I Midtown oplever vi det New York, som vi kender fra film og tv: Fifth Avenue med berømte butikker som Saks, Louis Vuitton, Tiffany’s og Prada, og mægtige skyskrabere som Empire State Building, Chrysler Building og det kendte Rockefeller Center.
Finansdistriktet på øens sydspids er centrum for en stor del af verdensøkonomien, og mange af verdens største og mest magtfulde multinationale selskaber og banker har deres hovedsæde her. Det er også her, man finder Ground Zero, hvor World Trade Centers majestætiske tvillingetårne engang stod. I dag findes her blandt andet en mindepark for de mange omkomne, der døde under de kolossale ødelæggelser den 11. september 2001.
Vi bor to nætter på et godt 3,5 stjernet hotel på Manhattan. Oplev den pulserende by om aftenen og glæd dig til at udforske den rigtigt i morgen.

Dag 19. New York
Nyd dagen på egen hånd.Vores rejseleder er godt kendt og vil have et hav af gode ideer til aktiviteter.
New York er din ligesom du vil ha’ den. Fra de berømte museer til en sejltur rundt om Manhattan. Eller en tur rundt i alle de berømte bydele. Eller frokost i Chinatown, middag på en steak restaurant. Grand Centrals østersbar. Eller et Broadway show om aftenen? Vi kunne blive ved. Og det kan du også. Du har nemlig hele næste dag med.
Du kan også deltage i en ekstra udflugt til Frihedsgudinden og Ellis Island. Bestilles og betales hos rejselederen.

Dag 20: New York – hjemrejse

Tid til de sidste indkøb eller museumsbesøg inden vi kører til lufthavnen. Sidst på eftermiddagen flyver vi til København.

Dag 21: ankomst København
Vi lander i København om morgenen.

Information om krydstogskibet

Holland-Amerika Line, der netop er fyldt 140 år, er et klassisk rederi for voksne mennesker. Det er ikke her om bord, du skal høre på popmusik og vilde børn i swimming poolen. Til gengæld kan du nyde et lækkert skib, MS Eurodam, med stilfuld elegance og et køkken med udsøgt kvalitet. Her serverer man friskpresset appelsinjuice om morgenen og lækre chokolader på sengekanten – kort sagt Eurodam er et moderne skib fra 2008 med stolte gamle traditioner. Et flottere skib til den store odysse kan vi ikke forestille os!
Skibet har plads til 2.104 passagerer og har en besætning på 929 mand m/k.

Information om kulturrejser med Vitus

Ovenstående information om krydstogtet til New York via Grønland er fra Vitus Rejser og derfor tages forbehold for fejl og ændringer. Ønsker du mere information om denne rejse elelr andre kulturrejser henvises til Vitus Rejser.

Læs mere om kulturrejser med Vitus