Krydstogt på Donau – kulturrejse til sommer

Vitus Rejser som er specialist i kulturrejser med dansk rejseleder har til sommer 2015 et nyt spændende krydstogt på Donau floden i programmet. Du kan her læse beskrivelse af krydstogtet som er med bus fra Danmark.

Du kan også læse mere om rejser med Vitus

Krydstogt til tre hovedstæder og fem lande

Med 4-stjernet bus og lækkert 4-stjernet krydstogtskib besøger vi tre hovedstæder og fem lande.

Dette All Inclusive krydstogt byder på en vidunderlig kombination af spændende besøg i nogle af Europas smukkeste hovedstæder og den idylliske Wachaudal, hvor Donau snor sig gennem billedskøn natur mens de gamle middelalderbyer passerer forbi. Vores danske bus følger os hele vejen, og står parat til at køre os, når vi lægger til i de mange spændende byer. På de inkluderede byrundture i Wien og Budapest oplever vi storslåede bygninger fra dengang Østrig-Ungarn dominerede Centraleuropa. Slovakiets hovedstad, Bratislava, overrasker mange med sin charme og hygge. Byrundture i alle tre hovedstæder og udflugter med kompetente rejseledere er inkluderet. Skibet lægger centralt til i byerne, og det giver dig rig mulighed for at udforske de spændene steder på egen hånd efter de inkluderede byrundture.
Datoer og priser
Alle priser er fra priser pr. person for afgange i 2015.

 • 25/6 10.995 kr.
 • 15/7 9.995 kr.
 • 11/8 8 9.995 kr.
 • 21/8 10.995 kr.

Tillæg pr. person

 • Dobbeltkahyt A øvre dæk 1.500 kr.
 • Dobbelkahyt mellemdæk 800 kr.
 • Enekahyt hovedæk 2.400 kr.
 • Enekahyt mellemdæk 3.200 kr.
 • Enekahyt øvre dæk 3.900 kr.
 • Afbestillingsforsikring 600,-

Rabat pr. person
Brorabat til alle rejsende fra Bornholm, Fyn eller Jylland 250 kr.

Ekstraarrangementer
Koncert i Wien 400 kr.
Schönbrunn 250 kr.
Inkluderet i prisen på rejsen:

 • 4-stjernet bus
 • 1 overnatning på hotel i Tjekkiet***+
 • 1 overnatning på Parkhotel Pretzsch***
 • 5 nætter på krydstogtskibet****
 • 7 x morgenmad
 • 1 x brunch
 • 6 x frokost, (ikke 1. og 7. dag)
 • 6 x middag
 • 1 x kaptajnens middag
 • All inclusive om bord (skibets vin, øl, juice, mineralvand inkluderet mellem kl.11.00 – 23.00 + kaffe/te efter måltiderne.)
 • Levende musik hver aften om bord
 • Byrundtur i Budapest, Bratislava og Wien
 • Besøg i Dürnstein
 • Besøg i Melk
 • Besøg i Bayreuth
 • Obligatoriske drikkepenge til skibet
 • Dansktalende rejseleder på hele rejsen

Bemærkninger
Medbring euro, som er lokal valuta i Tyskland, Østrig og Slovakiet. Ungarn bruger forinter og Tjekkiet bruger koruna,
Ændret vandstand i Donau kan medføre ændringer i rejserute.

Dagsprogram for krydstogtet

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Vi har reserveret plads i restauranten, så vi i ro og mag kan spise den store brunch på færgen fra Gedser til Rostock. Buffetten er fyldt med varme og kolde lækkerier. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores dejlige hotel i det nordlige Tjekkiet. Til middagen på hotellet har vi inkluderet god tjekkisk øl.

Dag 2: Budapest
Efter morgenmaden fortsætter vi gennem Tjekkiet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant ved Brno. Her vil være et krus god tjekkisk øl inkluderet. Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Budapest. Skibet ligger ved kaj i hjertet af den ungarske hovedstad, der er en af Europas smukkeste hovedstæder med pompøse huse og monumentale regeringsbygninger. Inden middagen om bord er der velkomstcocktail og præsentation af besætningen i den hyggelige lounge.

Dag 3: Budapest
Om formiddagen indtager vi Budapest. Donau deler byen i to, Buda og Pest. Buda har krogede gader, flotte barokke paladser, tyrkiske bade og et kongeligt palads. Pest tilbyder derimod stolt en skøn blanding af arkitektur. På vores byrundtur skal vi opleve byens storslåede elegance. Vi passerer byens store seværdigheder med St. Stefan-Basilikaen, statsoperaen og det pragtfulde borgkvarter med kønne huse i de smalle gader. Området er fredet af Unesco. Vi ser Fiskerbastionen og nyder udsigten over byen fra Gellértbjerget. Frokost på skibet og afsejling om eftermiddagen. Om aftenen er der middag og underholdning om bord.

Dag 4: Bratislava – Wien
Vi ankommer til Slovakiets lille, charmerende hovedstad Bratislava tidligt om morgenen. Byrundtur til fods i den gamle bydels små gyder, forbi elegante pladser og velholdte huse i hvide, gule og grønne nuancer. Vi kigger indenfor i Primats Paladset med de seks smukke, engelske gobeliner fra 1600-tallet. Bygningen er malet i den kendetegnende lyserøde farve. Skibet lægger til helt inde i centrum. Vi spiser frokost på skibet inden afsejling og ankommer til Wien først på aftenen. Efter middagen inviterer vi på en flot aftentur med vores egen bus. De smukke, gamle bygninger tager sig særligt flot ud i den blide aftenbelysning.

Dag 5: Wien
Vi begynder dagen med en byrundtur i Wien, hvor vi ser det alternative Hundertwasserhus, Belvederepaladset og Ringstrasse med den danske arkitekt Teophil Hansens berømte Musikverein og Parlament. Til fods ser vi Wiens gamle bydel, hvor vi går til Skt. Stephans-Katedralen og kigger ind. Herefter passerer vi Hofburg, Den Spanske Rideskole, Statsoperaen og Hotel Sacher. Lidt tid på egen hånd, inden vi kører retur til skibet til frokost. Om eftermiddagen er der mulighed for at nyde Wien på egen hånd. Skibet ligger lidt uden for centrum, som kan nås med offentlig transport. Der er metro ca. 500 m fra båden. Du kan også vælge at deltage på en flot ekstraudflugt.

Ekstraarrangement: Udflugt til Schönbrunn
Schönbrunn var Kejserinde Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Har du kræfter til flere storslåede oplevelser, kan et besøg på det imponerende slot, Schönbrunn, varmt anbefales. Vi ser parken og de flotte kejserlige gemakker. Her tilbragte kejser Franz Josef det meste af sit liv.

Efter aftensmad på skibet er der mulighed for at deltage i en klassisk koncert i Hofburg.

Ekstraarrangement: Klassisk koncert i Hofburg
Kunne du tænke dig at opleve en festlig klassisk koncert, er her en oplagt mulighed. 20-30 musikere opfører populære værker af Mozart og Johann Strauss.

Dag 6: Dürnstein – Melk – Passau
Donau snor sig idyllisk gennem det postkortsmukke landskab i Wachaudalen. UNESCO har sat hele Wachaudalen under beskyttelse. Vi lægger til om morgenen i den charmerende by Melk, som rummer mange hundrede års historie i de hyggelige gader. Vi ser det gamle Benedektinerkloster, Stift Melk, og nyder livet i byen. Med bussen kører vi til Dürnstein. Den lille by med under 1.000 indbyggere rummer mange historiske bygninger. Over byen troner borgruinen fra middelalderen smukt ud til Donau. Richard Løvehjerte sad fanget her i over et år. Om aftenen er der gallamiddag om bord, mens vi sejler mod Passau.

Dag 7: Passau – Pretzsch
Efter morgenmaden er det tid at sige farvel til vores dejlige skib. Matroserne har båret vores kufferter til bussen. Passau kaldes også Dreiflüssestadt (Treflodsbyen), da den ligger ved ikke mindre end tre floder, Doanu, Ilz og Inn. Nu sætter vi i vores bus kursen nordpå. Undervejs holder vi pause i Bayreuth, der er verdenskendt for de store årlige Wagner-festspil. Vi ankommer til den hyggelige by Pretzsch sidst på eftermiddagen. Pretzsch ligger ud til floden Elben, og er en del af Danmarkshistorien. Her blev den senere Kong Christian VI gift med den unge prinsesse Sofia Magdalene. Middag med et glas øl eller vin på hotellet.

Dag 8: Hjemrejse
Vi har inkluderet en sen frokost med et glas øl eller vin under overfarten fra Rostock til Gedser.

Information om krydstogtskibet MS La Bohéme og MS L’Europe

Franskejede, moderne krydstogtskibe med plads til ca. 160 passagerer. Rummelige og velindrettede kahytter (ca. 13 m2) på øvre dæk (kategori A) og hoveddæk (kategori B). Alle kahytter er udvendige og har store panoramavinduer (trækrude på A-dæk, men kan ikke åbnes på B-dæk). Aircondition, brusebad/toilet, hårtørrer, tv, sikkerhedsboks og wifi. Lys og venlig restaurant på øvre dæk, butik og lounge med bar og dansegulv. Stort soldæk med dækstole, så man for alvor kan nyde udsigten. Maden er god og fransk inspireret. Morgenmad fra buffet. Frokosten består af 2-3 retter og middagen af 3-4 retter. Skibets vin, øl, juice, mineralvand er inkluderet om bord fra kl. 11.00 – 23.00. Rygning er tilladt på soldækket.

Seljplan: 25/6, 15/7 og 11/8 med MS La Bohème, og på afrejsen 21/8 sejler vi med MS L’Europe, der er et tredækker skib. Det vil sige, at der er et mellemdæk med kahytter i kategori M. På dette skib har A-kahytterne på øverste dæk franske altaner.

Mere information om kulturrejser med Vitus

Ovenstående information om krydstogt på Donau er fra Vitus Rejser, og der tages derfor forbehold for ændringer. For mere information om denne og andre kulturrejser med Vitusrejser henvises altid til Vitus Rejser.