Léon de Bruxelles i Bruxelles, Belgien

Muslinger og pommes frites er en national lidenskab i Belgien og skal du rejse til Bruxelles på kulturferie så få stillet sulten hos Léon de Bruxelles en af de mest kendte restauranter i Bruxelles.
Pommes frites, det højtelskede tilbehør, der er kendt verden over, stammer fra Belgien. De indtages på alle tidspunkter af dagen, pakket i et kræmmerhus af pap og sammen med en stor portion mayonnaise, men de er også perfekte sammen med Belgiens anden kendte specialitet, moules (muslinger), en kombination, der er lige så værdsat og almindelig, som burgere og pommes frites er det i USA. Den velkendte Léon de Bruxelles (indtil for nylig kendt som Chez Léon) er det typiske sted at spise muslinger og pommes frites. Denne ærværdige, gammeldags restaurant, der langsomt har opbygget sit ry over 100 år, har i dag hjemme i en række på otte gamle huse og til forveksling ligner en turistfælde, er en labyrint af rum, fyldt med muslingespisende bruxellois. Les frites – to gange friturestegt og lette som fjer – har længe været kendt som byens bedste. Blåmuslingerne tilberedes på 14 forskellige måder, men der er tillige andre regionale specialiteter på menuen, som f. eks. ål i grøn sauce (anguilles au vert), tilberedt med skovsyre, kørvel og persille.

Information og adresse

Adresse: Léon de Bruxelles: 18, Rue des Bouchers
Læs mere om restaurant Léon de Bruxelles på deres hjemmeside her

Mary Chocolatier i Bruxelles, Belgien

Skal du på kulturrejse til Bruxelles i Belgien, og har hang til søde sager så så vejen forbi Mary Chocolatier. Hvis Marys hjemmelavede chokolader er de fineste i et land, der hævder at fremstille verdens bedste, gør det så Marys til de bedste overhovedet? Én bid, og man må slutte sig til de hengivne gennem fire generationer, herunder det belgiske hof, der mener ja. Denne elegante butik med dens indretning i blåt fløjl og Louis Seize-møblement minder mest om en fornem juvelerbutik, og med himmelsk velsmagende godter fra 200 kr. kiloet og opefter befinder vi os, rent finansielt, i samme liga. Alle disse kunstfærdige chokoladejuveler fremstilles på stedet, bl.a. de berømte belgiske pralines i 70 forskellige versioner, fyldt med alt fra karamel til delikate likører. Her vil selv den mest chokolade-resistente blive omvendt.

Information og adresse

Adresse: Mary Chocolatier: 73, Rue Royale, lige foran Kongressøjlen
Læs mere Mary Chocolatier om på deres hjemmeside her