Arriate, i skyggen af Ronda

Hvis en idyllisk hvidvasket spansk by midt i et sitrende bjerglandskab tiltrækker dig, så betragt Arriate som en passende feriedestination. Med sin beliggenhed kun 6 km fra byen Ronda, en af de mest populære turistattraktioner i Spanien, med tre nationalparker at udforske, vil Arriate være som at komme i himlen, hvis du søger en autentisk spansk ferie. Aktiviteter kan være tennis, golf, paraglidning, svømning, ridning, vinsmagningsture og skisport i Sierra Nevada. Det spanske køkken er et andet højdepunkt i ferien, og der er mange små taverner og første klasses restauranter med en skøn atmosfære i og omkring Arriate.

Læs også: Ronda, drømmenes by

Arriate er elsket blandt familier og par, som søger en fredelig base, hvorfra man kan udforske Costa del Sol; de sol-gennemblødte strandferiesteder i San Pedro og Puerto Banus ligger blot nogle timers kørsel fra Arriate. Udflugter til spændende byer så som Malaga og Sevilla kan også være en del af fornøjelserne ved en ferie i Arriate.

Hvornår skal du rejse

Arriate er et af de bedste destinationer i Andalusien, hvis man ønsker at dyrke udendørs sport, og det varme forår og efterårsmånederne er ideelle til disse aktiviteter. Somrene kan blive meget varme, og det er det bedste tidspunkt med hensyn til badeferier, hvor man kan svømme i søerne i nationalparkerne og slappe af på strandene ved feriestederne langs kysten. Hvis du er på udkig efter et billigt ferietilbud, så kan man om foråret og i efteråret finde nedsatte priser på fly og indkvartering. Skoleferierne betyder travlhed i Arriate, så vælg lavsæsonen inklusive vintermånederne til en ferie hvor der er knapt så overfyldt.

Vejret i Arriate
Dagstemperaturerne i Arriate kan komme op på 30 grader i højsæson-månederne juli og august; sommeraftenerne vil være lune med 17 grader. Klimaet i Arriate er varmt og tørt det meste af året, der kan dog forventes noget regn fra november til marts måned. Forår og efterår vil have varmt friskt vejr, og temperaturen vil komme op på over 20 grader i midten af april og kommer ikke under denne temperatur før i slutningen af oktober. Vintrene vil være kølige med maksimale dagstemperaturer på 13 grader, og det vil regne regelmæssigt i denne periode.

Lufthavn og transport
Malaga Lufthavn (AGP) er den nærmeste til Arriate og har flyafgange året rundt fra næsten alle lufthavne i Danmark. Flyvetiden vil være omkring tre timer; Lufthavnen har faciliteter så som toldfri butikker, restauranter, barer og biludlejningsbureauer. Transfertiden fra Malaga til Arriate er ca. 90 minutter. Der er taxaholdeplads ud for terminal 3 ,og turen vil koste ca. 130 euros pr. bil.
Individuel privat booking online vil gøre turen mulig til en pris af 35 euros pr. person. Individuel udlejning af en bil er nok den mest behagelige og billige måde og er en god idé, hvis man ønsker at udforske omgivelserne under opholdet. Billeje er billig med en pris der starter på omkring 90 euros om ugen. Hovedvejene er gode, og man kører i højre side af vejen.

Strandene ved Arriate
Det tager blot en enkelt time at køre fra Arriate til de sitrene Costa del Sol strande. Denne kyststrækning er berømt for at være uspoleret, med rene strande, og man kan more sig på de livlige strande ved feriestederne eller gemme sig i afsides bugte langs denne kyst. Mange af strandene har opnået status med Det Blå Flag takket være det rene vand, det sitrende sceneri og de meget velholdte strande.

Vejen der fører fra Arriate vil tage dig lige til feriesteder San Pedro. Guadalmina er et godt sted, hvis du søger en stor strand, hvor du kan slappe af i en solpavillon medens børnene leger i det lave vand. Hvis du er mere energisk, kan du prøve lidt jet ski og windsurfing, og Guadalmina praler også af at have strandfaciliteter så som barer og restauranter.
En tur til den dyre Puerto Banus strand fyldt med liv må man ikke gå glip af, når man holder ferie i Costa del Sol. Mistral Beach er en af mange berømte strande og også en af de bedste for vandsportsentusiaster. Bananbåde, jet ski, paraglidning og vandski tilbydes her. Besøg strandklubben for et skønt måltid mad og iskolde drikke og bliv lidt længere og få en af de mest spændende nattelivs-oplevelser i Costa del Sol.

For at undgå de overfyldte steder, og i stedet finde de små afsides strande, bør man køre mod øst til strandene ved Estepona. Strandene så som El Saladillo er ofte benyttet af de lokale og er fri for de store turistmasser. Dette er det perfekte sted at tilbringe en dag på væk fra de store mængder af mennesker og med mulighed for afslapning i sandet og badning i havet. Bliv der lidt længere og spis en skaldyrsmiddag ved Pepe’s strandrestaurant og nyd den oplevelse det er, at se solen gå ned over Middelhavet.

Oplevelser ved Arriate

Livligt by centrum
Arriate er vildledende, det ene minut er der stille og søvnigt, men gå så mod bymidten og du vil finde dig selv i et sitrende område med stormagasiner, restauranter og barer. Dette er en smuk lille by omringet af Ronda bjergene, som du vil finde både charmerende og spændende.

Restauranter
Der er en fin samling af restauranter og caféer, der serverer traditionelle retter fremstillet af de enorm friske lokal-fremstillede ingredienser. Skønne lokale retter inklusive stærke pølser og kanin og hvidløgsstuvning. Der er også restauranter, der serverer internationale retter og britiske favoritter. En af de bedste restauranter i byen er El Muelle de Arriate, som faktisk er kendt for sine perfekte Tapas. Vildsvin og kylling kan anbefales, og desserterne er simpelthen fantastiske. For at det ikke skal være lyv, så er der en betagende udsigt ud over dalen fra restauranten.

Natteliv
Nattelivet i Arriate kan være stille og roligt eller i modsat fald en livlig affære. Der er masser af små barer og taverner i området, men hvis man ønsker en nat med larmende restauranter og pubs så søg til de større byer med barer og klubber.

Sportsaktiviteter
Som du kan forvente af et solrigt bjergferiested, er der rigeligt med muligheder for at tage på vandreture, ride, dyrke trekking og cykling i bakkerne og i bjergene. Øvrige sportsaktiviteter i Arriate kan være golf, fiskeri, tennis og jagt.

Strandene
Du er blot en time i bil fra de skønne Malaga strande, hvis du bor i Arriate. Du kan vælge blandt et udvalg af strande inkl. “the Blue Flag Playa de la Malagueta eller Playa Polo”, som har perfekte dykkerfaciliteter. Ferierne i Arriate giver dig mulighed for at veksle mellem et betagende bjergsceneri og afslappende dage ved stranden.

Byture
Dagsture fra Arriate må man ikke gå glip af. Man kan besøge den smukke by Sevilla, hvor man kan opleve flamencodansere og nyde de travle restauranter og barer. En tur til Jerez giver dig mulighed for at bruge tid på de skønne strande, spille noget golf og lytte til lokale musikanter i barerne og på pubberne.