Vinrejser med apps i Italien

Fagre nye verden! Nye vinapps kombinerer moderne teknologi med noget så gammelt og traditionsrigt som vin.

Vinturismen er stor i Italien, og med to nye apps til din iPhone eller iPad finder du nu nemmere frem til de gode steder. Kort og anbefalinger og oplysninger – det hele er nu lige ved hånden.

The Wine Traveller

En af de mest omfattende wineapps for Italien er The Wine Traveller/Italy, der koster under 50 kroner. Denne vinapp er et supplement til et magasin med samme navn, men app’en er i sig selv en fin guide til vin i Italien.

Indtil videre er app’en kun på engelsk og italiensk, men mon ikke der kommer en dansk udgave på et tidspunkt? Der skal nu også kun et ret begrænset engelskkundskab til og langt de fleste danskere vil kunne bruge app’en og have stor glæde af den engelske udgave.

Mere end vin

App’en fortæller om de muligheder der er på de forskellige vingårde og i de forskellige vindistrikter, mere end den går i detaljer med de forskellige vin. Den slags oplysninger findes i andre apps. The Wine Traveller fokuserer mere på rejseaspektet og vinturismen i sin helhed.

Mange vingårde har museer og nogle har endda wellness-centre og andre ting, der kan gøre rejsen og opholdet ekstra behageligt – alt det, der ligger uden om selve vinsmagningen, beskrives grundigt i The Wine Traveller. Sportsfaciliteter, kunstmuseer og kultur beskrives grundigt, så vinrejsen også bliver interessant for dem, der interesserer sig for mere og andet end kun selve vinen.

Der findes også mere specifikke apps, for eksempel en app, der fokuserer på vin i Toscana. Der er rigtig god og går mere i dybden med netop dette store og populære område i den nordvestlige del af Centralitalien.