Udvalgte hoteller i Firenze

På kulturejser.dk kan du læse om hoteller i Firenze og andre områder og byer i Toscana. Nedenstående hoteller er ikke blandt dem vi normalt vil anbefale hvis du skal på kulturejse til Firenze, men hotellerne har en historisk betydning for byen.

Hotel Helvetia & Bristol

Rejsende lige fra Stravinsky til den danske kongefamilie har boet i dette fornemt moderniserede pallazzo fra 1800-tallet, en luksuøs blanding af engelsk komfort og italiensk elegance. Det ligger i en sidegade mellem den mondæne Via Tornbuonis mageløse butikker og Il Duomo, hjertet af Firenze, blot et halvt minuts gang væk. Du finder Hotel Helvetia & Bristol på adressen Via dei Pescioni, nær Palazzo Strozzi i Firenze.

Hotel Torre di Bellosguardo

En verden væk (men kun ti minutter med taxa) fra hjertet af Firenzes historiske centrum ligger denne elegant freskoudsmykkede, 1300-tals villa på en bakketop, og dens suite i 600-talstårnet byder på en fabelagtig udsigt over Firenze og de omgivende bjerge. Et lignende udsyn har man fra den dejlige swimmingpool. Dante skal efter sigende have fundet sit fristed her. Hotel Torre di Bellosguardo ligger på Via Roti Michelozzi i bjergene oven for den gamle Porta Romana-port. www.torrebellosguardo.com.

Pensione la Scaletta

Værelserne er ikke trækplasteret på denne familiedrevne pension på øverste etage. I stedet kan man trække sig tilbage med sin cappuccino til tagterrassen i to planer, hvis 360 graders udsigt omfatter dens mægtige nabo, Palazzo Pitti, den grønklædte Boboli-have og det omgivende landskab af tegltage – en lise for de trætte og indkøbsudslidte. Du finder hotel Pensione la Scaletta på Via Guicciardini, nær Piazza Pitti i Firenze.

Hoteller i Firenze

Som nævnt kan du læse indlæg om udvalgte hoteller i Firenze her på bloggen om kulturrejser. Du finder også indlæg om seværdigheder og i billedgalleriet kan du se foto fra hoteller i Firenze.