The Castle Trail i Skotland

The Castle Trail i Skotland er hvert mål for mange som rejser på kulturrejser til landet og fra start til slut er der c. 250 kilometer hvis du følger hele ruten “The Castle Trail”

Skotlands Loire-dal

Det skotske landskab er prydet af omkring 600 slotte, og den største koncentration findes i det forrevne Grampian Highlands, opkaldt efter det højdedrag, der deler området op. Mange af disse slotte er maleriske ruiner, som f.eks. Slains, der efter sigende inspirerede Bram Stoker til at skrive Dracula, og Dunnottar, hvor Zeffirelli valgte at optage filmen Hamlet. Digteren selv henlagde Macbeths mord på Duncan til Castle Cawdor – hjemsted for thegnen, det vil sige klanhøvdingen – nordøst for Iverness, Højlandets uofficielle hovedstad. Andre er smukt restaurerede, statslige boliger for deres ejere, som f.eks. Drum, Crathes og Fyvie. Balmoral Castle, dronning Victorias “elskede paradis”, er stadig privat sommerresidens for det britiske overhoved (og har derfor begrænsede åbningstider for både slottet og haven). The Castle Trail er en rundtur mellem 11 slotte i Grampians, afmærket med blå og hvide skilte – historiske ejendomme, bestyret af The National Trust for Scotland (overnatning kan arrangeres på privatejede slotte/hoteller i området). Turen følger floderne Dee, Don eller Spey (fremragende lakse- og ørredfiskeri) og kan med fordel kombineres med besøg på nogle af de mange single malt whisky-destillerier. Over halvdelen af Skotlands destillerier ligger i denne egn – og er områdets anden store stolthed.

Romantiske, landlige indkvarteringsmuligheder er der nok af men de færreste kan måle sig med Cawdor Cottages, hvad angår historie og stil. Fem småhuse i det 130 kvadratkilometer store område, der tilhører det 600 år gamle Cawdor Castle, er blevet restaureret med udsøgt smag af Lady Cawdor, en tidligere redaktør på et modemagasin.

Information om kulturrejse til The Castle Trail

Ruten, nordvest for Aberdeen hovedbyen i Grampian Highlands, er omkring 250 kilometer lang og den bedste tid på året at rejse til dette område er i perioden fra april til oktober.  Vær opmærksom på at rejser du uden for denne  periode så er ikke alle, ejendomme åbne daglig. Balmore Castle ved Royal Deeside er åbent fra april -til sidst i januar.