Tarifa – det sydlige Spaniens perle

Allersydligst i Spanien ned til Gibraltar-strædet ligger Tarifa – en lille charmerende by, der længe har været et tiltrækkende rejsemål for spanierne selv. Tarifa har også i årevis tiltrukket windsurfere og kitesurfere fra hele Europa. Men byen er også et besøg værd på en kulturrejse til det sydlige Andalusien.

Andalusien, hvor Tarifa ligger, er et af de områder i Spanien, der tiltrækker flest rejsende fra hele Europa. Og selvom Tarifa ligger i “udkanten” af regionen, tager det kun få timer at nå frem fra Malaga.

Det uberørte

Omgivelserne ved Tarifa er mere urørte og rå end de mere bebyggede kyststrækninger længere oppe. Tarifa er mere vild og frisk og et godt sted at besøge, hvis du vil opleve en mere uberørt side af det sydlige Spanien.

Beliggenheden gør det muligt med et kortere besøg til Tarifa fra en rejse med base i Cádiz, Sevilla, Malaga eller Granada. Men der er nu masser at se i og omkring Tarifa, så en hel ferie i byen er absolut også en oplagt mulighed.

Gode strande

Strandene ved Tarifa er langstrakte og vandet har en behagelig temperatur en stor del af året. For windsurfere og kitesurfere er Tarifa et Mekka. Tarifa er et af det mest vindsikre steder på det spanske fastland. Der er også gode muligheder for vandreture, mountain-biking, rideture og andre udendørsaktiviteter.

Byen Tarifa er en hyggelig blanding af gammel spansk by og livlig surferby med et godt natteliv. Men Tarifa er også omgivet af en mere frodig og grøn natur, end man ellers ser mange steder i Andalusien, hvor det nogen steder kan virke lidt afsvedent. Solen er dog meget kraftig i Tarifa, selvom det virker mindre hedt end i for eksempel Sevilla — så husk solcremen!

Tapas

Der er mange gode restauranter. Nogle med udsigt over havet og andre helt nede på stranden. Tapas er en lokal favorit, og der arrangeres tapas-ture rundt i byen. Fisk og andet godt fra havet er friskt og af en høj kvalitet, og spisestederne gør meget ud af tilberedningen og anretningen. Man kan virkelig spise godt ude til en fornuftig penge i Tarifa.

Rig historie

Tarifa har også en interessant historie og en rig kultur. Borgen i byen, Castillo Guzmán el Bueno, er over 800 år gammel og fra dens tårne kan Marokkos kyster skimtes. Mange gæster i Tarifa tager også en båd og besøger selv Marokko – en stor oplevelse for de fleste.