Taormina ligger på en “balkon” med udsigt til Etna

Taormia er en perle på Sicilien og der er næppe mange der rejser på kulturrejser til øen uden at besøge denne fantastiske by. Har du råd, så er det også at anbefale at bo nogle nætter i Taormina på din kulturrejser, for nøjagtig ligesom andre store turiststeder som f.eks Venedi er byen noget helt andet efter kl. 16 når dagsturisterne er tage hjem. Vælger du at bo i Taormina på din kulturrejse, så vær meget omhyggelig med at vælge det rette hotel, for der er stor forskel på pris og kvalitet.

For mere end 23 århundreder siden, da Sicilien var en del af Magna Graecia, var denne lille bjergby allerede berømt for sine fabelagtige udsigter. Som Siciliens mest fashionable ferieby blev Taormina af forfatteren Guy de Maupassant beskrevet som “alt det, der synes at være skabt på denne jord til glæde for synet, ånden og fantasien.” Dens gamle græske amfiteater, Teatro Greco, er et af de smukkest beliggende nogetsteds. Indrammet af scenens søjler ligger Etnas sneklædte top og, længere væk, Messinastrædet og Italiens og Europas fastland. Akustikken er lige så imponerende som udsigten, og teatret, der er udhugget i Taurobjergets klippevæg i en højde af 205 m o.h., bruges stadig hver sommer under den stedlige kunst-, film- og musikfestival. At overvære opførelsen af et af de klassiske græske dramaer lige før solnedgang er en enestående oplevelse. Byens populæreste tidsfordriv er en passeggiata i ro og mag ad byens eneste bougainvillea-prydede strøg med boutiquer og souvenirforretninger og keramikudsalg, hist og her afløst af intime piazzaer og fantastiske udsigtspunkter. Kig indenfor i en af caféerne, og nyd en traditionel siciliansk granita-dessert (smagssat flage-is) med udsigt til Etna, der sender blide røgfaner op i den sicilianske himmel.

Hoteller

Derpå kan man trække sig tilbage til det hotel, der beviser et gammelt mundheld: Kirken og regeringen ved altid, hvordan man finder de bedste byggegrunde. Hotel San Domenico, et luksushotel med en betagende udsigt til Etna, blev opført som dominikanerkloster i 1430. I dag er det Siciliens fornemste og et af Italiens mest romantiske hoteller, hvis værelser faktisk er de tidligere (om end udvidede) munkeceller, der var i funktion indtil forrige århundrede. Munkene ville hverken kunne nikke genkendende til de bløde senge af smedejern eller udskåret træ, de stivede, strøgne lagner eller den elskværdige betjening. Nyd et glas kølig granatæblejuice lige før middagen i det tidligere kapel, der i dag er hotellets stemningsfulde bar. Middagen i spisesalen, der førhen var refektorium, er en kulinarisk oplevelse. Den enorme have er en fredfyldt, jasminduftende oase med palmer og citrontræer og en pragtfuld udsigt over det azurblå Joniske Hav. Som beskrevet i starten af dette indlæg er det en oplevelse at bo på hotel i Taormina, og her på bloggen om kulturrejser kan du læse om udvalgte hoteller i Taormina og i andre byer på Sicilien.

Kulturrejser til Taormina

Taormina ligger ca. 250 kilometer øst for Palermo, og kun ca. 50 km nord for Catania. Derfor er det bedst at finde et fly til lufthavnen i Catania hvis du skal bo i Taoimina på din kulturrejse. Få inspiration til at planlægge din kulturrejse til Sicilien i de mange indlæg om Siciliens kultur, natur og historie. Vi skriver også om mad og vin, udvalgte hoteller, seværdigheder og meget mere. Du kan også se foto fra vores egne kulturrejser til Sicilien i billedgalleriet. Et godt tidspunkt at besøge Sicilien er i april – maj, og så igen til efteråret i september og oktober. Kunstfestival med musik, ballet og opera sidst i juni til midt i september.