Storbyferie i Lissabon – husk det gode fodtøj!

Lissabon er med mange kulturelle og historiske seværdigheder et perfekt mål for en storbyferie, for eksempel på en forlænget weekend. Der er mange muligheder for at lade sig transportere billigt rundt i Lissabon, men selvom du med taxa eller sporvogn kan nå rundt til det mest for små penge, er der også mange fordele ved at udforske Lissabon til fods.

Lissabon er som Rom, bygget på syv høje

Huske dog endelig at tage godt fodtøj med, når du besøger Portugals hovedstad på en kulturrejse, byen er nemlig bygget op over syv høje, hvilket giver et meget kuperet terræn, som stiller krav til bentøjet, men som også er med til at gøre Lissabon charmerende. Charmen kommer blandt andet til udtryk i de mange husfacader, som er dekoreret med mønstrede blå kakler. Hvis du vil have en bid med hjem af Lissabon, kan det anbefales at besøge butikken Doreyecardoso. Her kan du finde de smukke antikke kakler, som går tilbage til 1700-tallet, og som du kan få fra 10 Euro.

Pastéis de Belém, oplagt til en velfortjent pause

Når du trænger til et hvil efter at have spadseret op og ned ad bakker hele dagen, kan du passende gøre hold i konditoriet Confeitaria de Belém. Her finder du et fristende udvalg af de lækreste kager, og du må ikke snyde dig selv for de særligt karakteristiske portugiske og delikate kager Pastéis de Belém, som af det engelske dagblad The Guardian er kåret til en af verdens bedste delikatesse.

Træt i benene, så tag en af de mange sporvogne i Lissabon

Man skal ikke kun køre med sporvognen i Lissabon for at blive transporteret fra A til B, for selve køreturen rundt i Lissabons smalle gader er en oplevelse i sig selv. Tag for eksempel en af de gamle sporvogne op til den gamle borg Castello Sao de Jorge, som ligger oven på en af Lissabons høje, hvor du har en fabelagtig udsigt over hele byen. Blandt andet kan du herfra se broen Ponte 25 de Abril, som er bygget i samme stil og af de samme arkitekter som Golden Gate broen i San Francisco i USA.

Giv dig selv den oplevelse at tage en weekendtur til Lissabon, og rejs gerne i foråret, hvor vejret ofte er perfekt til oplevelser til fods.