Simi, øen med den måske smukkeste havn i Grækenland

Simi er ligesom bla. Rhodos og Patmos en del af øgruppen Dodekaneserne i Grækenland og er efter manges mening den smukkeste havneby i Grækenland. Rejser du på kulturrejse til øgruppen så er det oplagt at inkluderer et besøg på øen Simi, i sær hvis du leder efter ro og autentiske oplevelser på din rejse. Simi ligger kun 25 kilometer nord for Rhodos så det er nemt at nå til øen med båd og kombinere et par dages ophold på Simi med en ferie til Rhodos.

En græsk perle

Simis havneby – et fortryllende sted – er en græsk perle og et levende museum af neoklassiske, pastelfarvede bygninger fra det sene 1800-tal. Den vidner om den korte periode med umådelig velstand, hvor dette øsamfund af skibsbyggere og handlende byggede palæer og rigt udsmykkede kirker, før Simi atter sank tilbage i glemselen. I dag er der atter travlhed, men kun når endagsturisterne fra det nærliggende Rhodos lægger til her for at spise frokost og slentre rundt. Nogle besøgende skuffes over mangelen på sandstrande og vover sig sjældent ind i øens naturskønne indre med forrevne klipper og pinje- og cypresskove. Kysten med sine klippelandskaber og små vige er nemmest tilgængelig pr. båd eller til fods. Simi er en glimrende ø til vandreture for alle niveauer af øvede. Ingen rute er længere eller dejligere end den 10 km lange tur fra den smukke havneby Ano Simi til Panormitis-klosteret (hvor overnattende gæster er velkomne).

Hotel Aliki

Eller man kan prøve Hotel Aliki, der har til huse i et af de mest elegante af de gamle huse ved den uspolerede havnefront, hvor filmstjernerne opholdt sig under optagelserne til filmen Pascali’s Island (på dansk Pascalis Ø). Det er et af de dejligste små hoteller i Grækenland og er blevet restaureret med nænsom hånd og sjælden god smag. Fra værelserne på 2. sal er der udsigt over havnen. Morgenmaden kan indtages ved borde på kajen, hvorfra tre trapper fører lige ned i det krystalklare Ægæerhav. Du kan læse mere om udvalgte hoteller på Simi og andre rejsemål i Grækenland her på bloggen om kulturrejser.