Derfor begynder Algarve med “Al”

De første mennesker, som slog sig ned i Algarve, var handels- og søfolk fra bl.a. Fønikien og Carthago, som klarede sig længe blot ved hjælp af kystens ressourcer. En af de vigtigste perioder i Algarves historie er det arabiske herredømme, som varede i fem århundreder, og som ses den dag i dag i arkitekturen (f.eks. skorstene og kakler) og de i mange navne, som begynder med ‘Al’.

De første mennesker, som slog sig ned på Algarve, var handels- og søfolk fra bl.a. Fønikien og Carthago, som klarede sig længe blot ved hjælp af kystens ressourcer.

En af de vigtigste perioder i Algarves historie er det arabiske herredømme, som varede i fem århundreder, og som ses den dag i dag i arkitekturen (f.eks. skorstene og kakler) og de i mange navne, som begynder med ‘Al’.

Algarve var engang en del af den romerske provins Lusitanien, som senere kom under visigoternes jurisdiktion. Romernes tilstedeværelser kan ses i Milreu, Faro, Boca do Rio og Vilamoura.

I 711 passerede Taarik Ibn Zyad Gibraltar strædet og besejrede visigoternes konge. I 712 erobrede Abd Al-Aziz Ben Mussa ‘Gharb Al Andaluz. Andaluz betød Vandals land og Al-Gharb vesten.

Efter mange slag blev Algarve tilbageerobret af de kristne. Siden 1249 og indtil republikkens udråbelse har de portugisiske konger haft titlen Konge af Portugal og Algarve.

En anden vigtig del af Algarves historie er opdagelsesrejsernes tidsalder og jordskælvet i 1755. Algarves betydning voksede under opdagelsesrejserne, idet det var her, rejserne begyndte. Algarvebeboerne var en vigtig del af hele det maritime eventyr og besættelsen af afrikansk territorium.

Jordskælvet i 1755, som havde sit epicenter tæt ved Lagos, ødelagde meget af Algarve. De ødelæggende rystelser kunne mærkes overalt, og mange betydningsfulde bygninger og mindesmærker gik tabt. Men selv ikke dette tog modet fra Algarves befolkning, som tog fat på genopbygningen og har gjort Algarve til det, det er i dag: et vidunderligt ferieområdet ved havet!