Seværdigheder på Sicilien

Sicilien byder ikke bare på en af verdens mest kendte vulkaner, vulkanen Etna, men også på De æoliske øer, som er på UNESCO´s verdensarvsliste, resterne af det gamle Magna Graecia ved Agrigento, den inspirerende landsby Taormina og meget mere. Læs om nogle af Siciliens seværdigheder her og find inspiration til en kulturrejse til øen.

Etna

Etna, den største aktive vulkan i Europa, ligger på det sydlige Sicilien og er en af de naturoplevelser, man bør unde sig selv, når man udforsker denne region. Dens spektakulære udbrud har igennem århundreder dannet unikke landskaber på øen. Valle del Bove, hvis sider når op på 1.000 m, Ishulen, der repræsenterer det eneste eksemplar af en evighedsgletsjer på disse breddegrader, og Alcantarakløfterne, et tykt netværk af stenede kanaler fyldt op med de kolde vande fra floden Alcantara, er blot nogle af de naturvidundere, man kan beundre, mens man besøger dette naturparadis.

De æoliske Øer ved Sicilien

Der er mange øer rundt om Sicilien, og de er alle meget charmerende, men De æoliske Øer, som er indskrevet på UNESCOs verdenskulturarvsliste i 2000, fortjener at blive nævnt. Øgruppen udgøres af 7 øer – Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Filicudi, Alicudi og Panarea – og af en serie holme og klipper af forskellig størrelse. De æoliske Øers historie er uløseligt forbundet med vulkanerne, der skabte disse pragtfulde naturlige mesterværker. Her kan man kaste sig ud i det dybe blå hav, tage på udflugt til de mange grotter, der ligger spredt langs kysten, slappe af på de små strande med bølgeskvulp fra det krystalklare vand og nyde de lækre lokale mad- og fiskeretter.

Magna Graecia

En anden verdensskat anerkendt af UNESCO er det arkæologiske område ved Agrigento, én af de mest betydningsfulde byer i datidens Magna Graecia. Omgivet af grønne oliventræer, mandeltræer, citrusplantager og vinmarker, der strækker sig helt ud til havet, ligger den berømte Tempeldal, hvis betydningsfulde og elegante monumenter fremkalder den surrealistiske atmosfære fra for 2500 år siden, da det gamle Akagras Agrigentum var centrum for magt og lærdom.

Taormina på Sicilien

Hvis man kun skal tilbringe en dag på sin kulturrejse til Sicilien og spørger sig selv, hvad man bør se, så ville svaret uden tøven være Taormina. Denne lille landsby er kun et landskab, men et landskab hvor man finder alt, der kan forføre ens øjne, ens sjæl, ens fantasi. Det er sådan, den berømte franske forfatter Guy de Maupassant beskrev Taormina. Blot et par ord, der indeholder essensen af denne lille juvel midtvejs mellem Messina og Catania.