Seværdigheder i Marche

Marche gemmer på en stor historie med sine fortryllende pladser og middelalderbyer, og sine kunstneriske bydele, hvor tiden synes at stå stille, blandt gamle veje og elegante bygninger.

Ascoli Piceno

Ascoli Piceno er en af de største monumentale byer i Italien, med sit gamle middelalderlige bycentrum og Piazza del Popolo-pladsen, prydet med bueformede åbne gallerier, og Palazzo dei Capitani del Popolo, en majestætisk bygning med et befæstet tårn. I denne by kan du besøge forskellige værksteder, f.eks. kan du se, hvordan violiner fremstilles og det bevidner den kreativitet og håndværksmæssige kunnen, som indbyggerne i Ascoli besidder. På den første søndag i august agerer Ascoli Picenos gader kulisser for den mindeværdige ”Quintana”, en dyst på hesteryg, der stammer helt tilbage fra Middelalderen – kaldet Den saracenske Dyst.

Ancona

Ancona, en gammel havneforbindelse kendt som ”døren til Østen”, vogter over værdifulde monumenter og en varm strand. San Ciriaco-katedralen ligger i området ved et gammelt græsk akropolis og anses for at være én af de mest interessante middelalderkirker i Marche.

Urbino

Marche-regionen med den gamle by Urbino er på Unescos Verdenskulturarvsliste; Dogepaladset repræsenterer et interessant arkitektonisk og kunstnerisk eksempel på den italienske renæssance.

Gradara

En anden by, som er et besøg værd, er Gradara med sin fæstning, et storslået eksempel på middelalderlig militærarkitektur og stedet, hvor, ifølge traditionen, Paolo og Francesca kyssede hinanden, som det står skrevet i digt fem i Dante’s Inferno.

For religiøse turister udgør Mariano di Loretos helligdom et vigtigt stop, da det anses som et af de vigtigste steder for pilgrimme i den katolske verden.

Rossini i Pesaro

For de, der elsker klassisk musik, tilbyder Pesaro to ugers fuld fordybelse i Gioacchino Rossinis noder – den berømte komponist af Pesaro; Rossini Operafestivalen er blevet en attraktion, der tiltrækker elskere af klassisk musik fra hele verden – midt i de betagende kulisser i en by, der også tilbyder andet end kulturelle skatte.