Pousada Rainha Santa Isabel

Vil du være dronning – eller konge – for en dag på din kulturrejse til Portugal, så bo på Pousada Rainha Santa Isabel der ligger i byen Estremoz. Estremoz ligger i regionen Alentejo der kaldes for Portugals spisekammer.

Af de 46 statsejede Pousadas, som er hoteller, der ligger spredt rundt i den portugisiske provins, er det luksuøse Rainha Santa Isabel, der har til huse i en fredet historisk bygning, et af de mest velanskrevne. Denne pousada, der er smagfuldt sammenbygget med den lille bjergbys Estremoz-slot fra 1200-tallet (genopbygget i 1700-tallet efter en brand), var oprindelig residens for kong Dinis og hans hustru, den helgenkårede dronning Isabel.

Vasco da Gama kom hertil i 1498 for at modtage gaver fra kong Manuel 1. til herskeren af Calcutta, før han sejlede til Indien. De udsigter, der bjergtog de portugisiske kongelige, er her stadig, og gæster vil finde antikviteter og gobeliner af museumskvalitet og storslåede fællesarealer med 6-7 m til loftet, vældige trappeanlæg, brede marmorkorridorer og tunge møbler. Festsalens huleagtige karakter opvejes af et opmærksomt personale og udsigten til et fremragende måltid med egnsspecialiteter, ledsaget af prøver på pousada’ens velkendte vinkælder. Tæpper fra det nærliggende Arraiolos og himmelsenge pryder de 30 værelser. Det værelse, hvor Santa Isabel døde i 1336, undgik branden og er i dag et lille kapel, der er åbent for offentligheden. Info: Estermoz ligger ca. 150 kilometer øst for Lissabon og der er stort set motorvej på hele strækningen. Pousada Rainha Santa Isabel ligger på adressen Largo Dom Dinis i Estremoz. Besøger du byen så er lørdag at anbefale, her er markedet i byen, hvor man kan købe Estremoz’ berømte lertøj.

Hoteller i Portugal

Læs om udvalgte hoteller i Portugal her på bloggen. Du finder også beskrivelser af andre Pousadas som vi har besøgt på vores kulturrejser til landet. I hotel oversigten kan du se priser og i billedgalleriet foto fra hoteller og rejsermål i Portugal.