Portvin fra Douro udnævnt til Verdens bedste vin

Den anerkendte vinekspert Luca Gardini har på baggrund af 15 års studier udnævnt ‘Quinta do Noval Silval Vintage Port 2003’ til “Den bedste vin i verden”. Portvin er en helt central del af portugisisk kultur, og bør opleves på kulturrejsen til Portugal.

I ‘Enciclopedia del vino’, udgivet i Italien af Luca Gardini og Pierluigi Gorgoni i samarbejde med journalisterne Andrea Grignaffini og Marco Pozzali topper portvinen derfor listen over de 50 bedste vin i verden. Hermed anerkendes portvinen officielt, og det er en flot cadeau til Portugals kultur.

Eksklusiv portvin

Verdens bedste vin, Quinta do Noval Port 2003 vintage, produceres udelukkende i den nordlige del af Douro-dalen og tilmed kun en en meget begrænset mængde på blot 200 til 250 kasser. Dette er dog kun en lille del af den totale produktion fra Quinta do Noval.

Ifølge vingårdens engen beskrivelse er denne portvin unique blandt andet fordi, den fremstilles af druer fra upodet vinstokke, som kun vokser på et lille område af vingården i Douro-dalen, og som desuden er helt uberørte af vinlus (Phylloxera).

Se mere om Quinta do Noval på vingårdens egen hjemmeside. Her kan du i en kortfilm også se, hvorfor folk fra hele verden rejser til det nordlige Portugal for at opleve Douro-dalen.

Du kan også læse meget mere om portvin og anden portugisisk kultur her på hjemmesiden, hvor du også kan finde inspiration til din egen kulturrejse til Douro. Brug eventuelt vores søgefunktion og indtast portvin eller et andet søgeord, der interesserer dig.