På togtur i Italien

Togrejser er blevet populære og ikke mindst det nordlige Italien har et velfungerende og udbygget jernbanenet og ruter gennem et kuperet grønt landskab.

Rejsen fra kulturseværdighed til kulturseværdighed i Norditalien bliver selv en seværdighed. I toget kan du i fred og ro følge landskabet uden for, mens toget bugter sig frem mellem bjerge, søer og dale til middelalderbyer og moderne metropoler.

Gunstige priser

Priserne på tog er lavere, end vi kender dem herhjemmefra, og togene går faktisk til tiden. Der er et mylder af små lokalbaner, der bringer dig helt frem til de spændende naturområder og små landsbyer – også i de bjergrige og bakkede egne.

Milano har en stor central banegård, og herfra kan du nå de fleste mindre stationer rundt omkring i det nordlige Italien. Inden du tager toget, bør du bruge mindst en dag eller to i Milano, der er Norditaliens sofistikerede og moderigtige centrum. Byen har også gallerier og museer i verdensklasse med udsøgte samlinger af Italiens bedste kunstnere.

Verona – knudepunkt mod nord

Kun en kort togtur borte ligger Verona, som året rundt byder på oplevelser og skøn natur. Verona virker som trafikknudepunkt for togtrafikken mod nord op i alperne gennem Brennerpasset og ned mod resten af Italien i sydlig retning. Seværdighederne i selve Verona ligger ret samlede, og du kan nå det væsentligste på en enkelte dag.

Bologna og Modena

Herfra med tog mod syd til Bologna, der er berømt verden over for sin mad. Pasta og pizza er her en kunstform, der tages alvorligt og det er en fornøjelse at gå ud og spise. Også Modena, der huser hovedkvarterer for både Ferrari, Lamborghini, Maserati, er et besøg værd og ligger tæt på Bologna med tog.

I tog til Norditalien

Du kan også blive i det nordlige Italien og rejse med tog i bjergene og ved søerne op mod grænsen til Schweiz. Vil du besøge Isola dei Pescatori, der efter sigende skulle være Hemingways foretrukne ø, skal du af toget ved søen Lago Maggiore. Isola dei Pescatori har kun omkring 30 indbygere, men udsigterne og fiskerestauranterne er uforglemmelige.

Como og Lombardiet

Den historiske by Como, der ligger op mod Alperne, kan også nås med tog. Både byen selv og det omgivende landskab er inspirerende og tiltrækker mange rejsende hvert år. Byen har masser af kulturelle seværdigheder, kunst, museer, parker og paladser. I det hele taget byder togtur i Lombardiet i det nordlige Italien på masser af indtryk og udsigter – både mens du rejser i toget i bjerglandskaber og til bens i de mange gamle landsbyer.