Nantes – en dynamisk by i det vestlige Frankrig

Byen Nantes ligger i det vestlige Frankrig, tæt på Atlanterhavet. Nantes er en del af regionen Pays de la Loire hvor den er hovedbyen. Byen har omkring 300.000 indbyggere og er derved den sjettestørste by i Frankrig. Nantes ligger ved Loire-floden, som er utroligt flot og et oplagt rejsemål til en kulturrejse i Frankrig.

Nantes centrum består af omkring en kvart million mennesker, hvor resten bor i “stor Nantes”.  Nantes betragtes som en af de mest eftertragtede steder at bo i Frankrig, især for unge fagfolk, der nyder kunst og ikke ønsker at leve i Paris. For unge som ønsker at gå i byen, er Nantes også vældig livlig på grund af de mange unge som bor i byen.

Vin og mad i Nantes

Regionens vinmarker producerer vine som Muscadet og Gros Plant, som både er fremragende til fisk og skaldyr. Prøv for eksempel østers med den lokale Muscadet. Fromage du helbrede nantai er en komælk ost udviklet af en præst i nærheden af Nantes, og er også fremragende specialitet sammen med Muscadet.

Fransk mad er verdensberømt for sin rige smag og man opdager hurtigt at Nantes har nogle af de bedste restauranter, hvor netop dette kommer til sin ret. Dem som søger traditionel fransk mad, kan finde et utal af gode cafeer og restauranter, hvor netop det traditionelle franske køkken er i centrum. Er man ude efter sådan en restaurante kan Pomme D’Or anbefales, da den er kendt for dens gode franske mad.

Nantes har et stort udvalg af restauranter, der serverer regionale såvel som internationale retter. Et meget populært område for spisning i Nantes er steder tæt på Le Rabelais. Priserne i Nantes er gennemsnitlige og det er ikke svært at finde utroligt gode restauranter som ikke er dyre.

Steder man skal opleve på en kulturrejse til Nantes

Les Machines de L´ile er et nyt kunstnerisk turistprojekt. Det er en blanding af den opdigtede verden af Jules Verne, det mekaniske univers af Leonardo da Vinci og den industrielle historie fra Nantes. Les Machines de L´ile ligger på et ekstraordinært sted i det tidligere skibsværft. Man kan for eksempel prøve en tur på en 12 meter høj elefant, klatre ombord på en karrusel kaldet Marine Worlds Carrouse som er lavet som 27 forskellige havdyr.

Chateau des Ducs de Bretagne som er et slot, lavet for hertugen af Bretagne, huser Nantes historiske museum. Her kan man opleve over 850 historiske genstande med multimedie installationer i en moderne layout. Det tidligere hertugelige slot rummer også skiftende udstillinger og arrangementer hele året rundt. Museet er en utrolig flot oplevelse og er et besøg værd, hvis man er kunst- og historie-interesseret.