Maes-Y-Neuadd hotel, et gastronomisk rejsemål

Maes-Y-Neuadd i Snowdonias trygge favn. Skal du på kulturrejse til den nordlige del af Wales så kan Maes-Y-Neuadd være en mulighed for din base. Hotellet ligger i området
Harlech.

Maes-Y-Neuadd

Dette kønne herresæde i granit og skifer – hvis navn betyder “herregården på engen” – stammer tilbage fra 1300-tallet med senere tilføjelser i 15- og 1700-årene. Det er det perfekte udgangspunkt for udforskning af Snowdonias tidløse storhed, som springer i øjnene, uden at man behøver forlade hotellets smukt anlagte omgivelser. Det er tillige et førsteklasses gastronomisk rejsemål, som har et spændende samarbejde, “Steam and Cuisine”, med den nærliggende Ffestiniog Railway, hvor man har muligheden for at spise en udsøgt middag, mens man nyder turen med damptog ad den smalsporede jernbane 22 km gennem en enestående smuk natur.Toget kører fra kysten ved Porthmadog op i Snowdonia-bjergene til den tidligere mineby Blaenau Ffestiniog og tilbage igen.

Toget afløste hestetrukne skinnevogne, der transporterede skifer i områdets storhedstid midt i 1800-tallet, og det er et af de mange dampdrevne “legetøjstog”, der stadig er i drift i Wales. Det levendegør fortidens minedrift til henrykkelse for togentusiaster, og det forbinder byer med navne som Dduallt, Tanygrisiau og Tan-y-Bwlch, som man stadig ikke kan komme til med bil. Undervejs er det nærmeste slot aldrig langt væk, og Maes-y-Neuadd ligger blot 5 km fra Harlech fra 1200-tallet, en af landets vigtigste militære befæstninger, kendt for sit enestående udsyn over kystens sandklitter og sin forhistorie som den sidste walisiske borg, der faldt til englænderne i 1600-tallets borgerkrig.