Kulturrejser til Koh Chang

Koh Chang er Thailands tredjestørste ø efter Phuket og Koh Samui, beliggende i den nordlige del af landet tæt på grænsen til Cambodia. Koh Chang har blot 5.000 fastboende indbyggere, selv om dette nok vil ændre sig drastisk i den nærmeste fremtid. Koh Chang er endnu ikke blevet overrendt af turister i samme grad som de to andre øer, og selv om den kan tilbyde de samme smukke strande og glimrende betingelser for at kunne blive en turistattraktion, er den endnu ikke blevet udnyttet i samme grad.

Naturen

Tager man på kulturrejser til Koh Chang, bør det primært være for at opleve øens harmoniske, uberørte natur. Øen var stort set ukendt, selv for mange thaier, indtil 2.verdenskrig. Derfor er øen ikke blevet tætbebygget og industrialiseret på samme måde som mange andre thailandske øer. Til gengæld udgør den en del af Mu Ko Chang-nationalparken, hvilket er med til bevare den harmoniske natur, øen allerede besidder. En del af denne natur er en lang række naturlige vandfald, som er spredt over hele øen. Specielt er vandfaldet Klong Nueng eller det femdelte vandfald Kongoi et syn, man bare må se med sine egne øjne. Ellers er øen dækket af stedsegrøn skov samt et meget bakke- og bjergrigt landskab, hvis højeste punkt er 744 meter højt.

På grund af den uberørte natur tager mange på aktivitetsferier på Koh Chang. Øens bakkede terræn giver god mulighed for vandreture, mountain biking og rideture på elefantryg af Koh Changs egne fredede elefanter, der er blandt øens mest populære aktiviteter for turister. Ellers har øen, som mange andre af Thailands strandrige områder, rige muligheder for dykning og snorkling blandt de mange spændende og udfordrende koralrev.

Spa og thai-massage

En del af en kulturrejse til Koh Chang må være at opleve en af øens mange spa-faciliteter, som tilbyder mange former for afslapning, inklusive thai-massage og aromaterapi, hvilket medvirker til at give den følelse af naturlig afslapning, som øen indbyder til.

Ko Chang Yutthanavi Day

En betydningsfuld mærkedag på Koh Chang er Ko Chang Yutthanavi Day, hvor man fejrer og mindes den thailandske hærs kamp mod en armé fra det Hitler-venlige Vichy-Frankrig under 2.verdenskrig. Det var i høj grad dette slag, der fik omverdenens øjne op for, at øen Koh Chang overhovedet fandtes og var beboet. Denne mindehøjtidelighed bør opleves, hvis man tager på kulturrejser til Koh Chang og er til stede 17.januar, hvor den festligholdes. Der er også rejst et mindesmærke for den gruppe af thailandske soldater, som kæmpede for landets frihed den dag, på øens sydspids.

Afslut din kulturrejse på Koh Chang

De fleste der besøger Koh Chang på en kulturrejse afslutter deres ferie i Thailand på øen. Efter en rundrejse i kulturens tegn er den smukke natur og de fantastiske strande velegnet til et par dages afslapning, hvor de mange indtryk kan falde på plads! Læs mere om rejser til Koh Chang og andre rejsemål i Thailand her på bloggen om kulturrejser, du finder bla. indlæg om Thailands historie, kulturen, naturen, maden og meget mere. Du kan også se foto, læse rejsetips og indlæg om udvalgte hoteller.