Mad og drikke i Piemonte

Du kan her læse om mad og drikke i den smukke Piemonte-region i Norditalien ved foden af Alperne og finde lidt inspiration til en kulturrejse til området. 

Typiske egnsspecialiteter i Piemonte

De mest typiske specialiteter i Piemonte er fondue og bagna cauda: to slags dip, der er med til at fremhæve smagen af de hvide Alba-trøfler og rå grønsager. Fortrinlige retter er friturestegt mix, braiseret bøf i Barolo-vin, marineret og kogt hare og et stort udvalg i oste: toma, robiola, brus da ricotta fra Langhe, gorgonzola blåskimmelost fra Novara, og sernium fra Biella.

Desserter

De typiske desserter i Piemonte-regionen er at finde i alle byer: Chokolader fra Torino, lækre gianduiotti med hasselnødder fra Langhe og Monferrato, biscotti di Novara, bicciolani di Vercelli, krumiri di Casale, cuneesi chokoladeslik med rom og de kandiserede kastanjer fra Cuneo, nougat fra Alba, baci di dama småkager fra Alessandria og Asti og amaretti-makroner fra Novi.

Verdenskendte produkter

Verdenskendte produkter som grissini og vermouth stammer fra Torino. I Piemonte produceres også nogle af de fineste rødvine i Italien: Barolo, Barbaresco, Gattinara, Ghemme, Nebbiolo, Freisa, Grignolino, Barbera, og Dolcetto.