Courmayeur, på tur over gletsjerne ved mont Blanc-Massivet

Courmayeur, som ligger i Valle d’Aosta i Italien er et af de populæreste skisportssteder i Europa, ligger ved foden af Monte Bianco (Mont Blanc), Europas højeste bjerg, i betagende omgivelser mellem en halv snes andre tinder på over 4000 m. Den svævebanetur, der udgår fra La Palud og fører eventyrere med nerver af stål op og hen over Mont Blanc-massivet til Chamonix i Frankrig (husk at have passet med), er en af de mest fabelagtige af sin art i Alperne. Den kaldes med rette “Turen over gletsjerne” og er opdelt i tre etaper, hvis mest imponerende øjeblik udspiller sig, når man hænger højt oppe over Vallé Blanche og en vældig flade af gletsjer-snemarker mere end 600 m nede, før man ankommer til udsigtsstationen højt oppeover Chamonix (og hvor barens solterrasse byder på nogle af verdens mest fantastiske udsigter).
Vel ankommet på jorden igen kan gæsterne nyde den gammeldags, men elegante bjergby Courmayeur. Den lille naboflække Entreves er hjemsted for La Maison de Filippo, en af Alpernes berømteste restauranter. En lavine af små forretter, der udgør hovedparten af et tilsyneladende endeløst måltid i en festlig alt-hvad-du-kan-spise-atmosfære, har givet denne ladeagtige taverne tilnavnet “Frådseriets Alpehytte” blandt sultne skisportsfolk.

Svævebaneturen udgår fra La Palud, kun 3 kilometer nord for Courmayeur og ca. 30 kilometer nordvest for Aosta. Rejser til Chamonix er bedst i april til september. det er bedts at tage afsted tidligt om morgenen, hvor luften er klarest.

Du kan læse meget mere om kulturrejser til lande omkring Alperne her på bloggen og specielt om vandreferie.