Lidt om mad og drikke i Madrid på udvalgte restauranter

Mad og drikke er en stor del af oplevelserne på en kulturrejse og det gælder også hvis du rejser til Madrid. Nedenstående restuaranter et et lille udvalg af de mange fantastiske spisesteder du finder i Spanien hovedstad. brug kun beskrivelserne som inspiration til din kulturrejse, for der kommer og går hele tiden restauranter og kvaliteten kan være anderledes end da vi besøgte Madrid sidste gang.

Casa Botín

Denne folkloristiske restaurant nær Plaza Mayor er formentlig Spaniens ældste spisested og har været et obligatorisk sted for berømtheder på gennemrejse, siden den åbnede i 1725. Den ligner i fæl grad en turistfælde og er det da også, men den er værdsat af lokale kendere for sin atmosfære og sit typisk castilianske køkken. Du finder restaurant Casa Botín i madrid på adressen Calle Cuchilleros 17.

Café Gijón

Madrids aften- og natteliv efter arbejdstid, movida, kan ikke sammenlignes med noget andet. Tag f. eks. hen på Calle de las Huertas omkring midnat, hvor der er et stort udvalg af tapasbarer og røgfyldte beværtninger. Ønsker man mere plads til eftertænksomhed, skal man finde sig en vinduesplads eller en stol ved baren på den gammeldags Café Gijón, der siden 1888 har været Madrids førende litterære café. Café Gijón ligger på Paseo de recoletos 21 i Madrid.

Casa Lucio

Denne restaurant i en af de sidegader, der udgår fra Plaza Mayor, er en af de rigtigt gode gamle og en, der trods sin beliggenhed på en eller anden måde er sluppet for det turistmylder, der altid er på Botín.
Restaurant Casa Lucio ligger på adressen Calle Cava Baja 35 i Madrid.

Casa Patas

En støjende, uformel bar-restaurant og mødested for musikere og kunstnere, der kommer her for at spise tapas og bliver her for at se flamenco. Traditionelle og klassiske flamenconavne er på plakaten, men det mest spændende er den improviserede nuevo flamenco-optræden, der fylder baglokalerne. Restaurant Casa Patas ligger på adressen Calle Canizares 10 i Madrid.

Den fashionable, men uhøjtidelige El Cenador er et evigt favoritsted at spise cocina nueva i vinterhaveomgivelser. Stedet berømmes for sin specialitet, patatas con almejas (kartofler med muslinger) – og med fuld ret. Vil du spise på restaurant foregår det på adressen El Cenador Del Prado Calle del Prado 4 i Madrid, husk at bestille bord i god tid!

La Trainera

Madrid ligger ikke ved havet, men har længe kunnet bryste sig af noget af det bedste fisk og skaldyr i landet, og i 40 år har denne store, indbydende restaurant kunnet byde på de bedste hummere, krabber, krebs, rejer og andre fiske- og skaldyrsretter. Fisk og skaldyr spiser du på adressen Calle Lagasca 60 i Madrid

Zalacaín

Zalacaín, der af mange anses for Spaniens bedste restaurant, og som har høstet mange kritikerroser, byder på en elegant indretning, måske byens mest udsøgte vinkort prøv en af de store årgangs-riojaer) og sublime, baskisk inspirerede retter. Den formelle atmosfære med krav om jakke og slips forhindrer ikke Madrids berømtheder i at fylde dette dunkle spisested, der minder om et maleri af Velázauez. Restaurant Zalacaín ligger på adressen Calle Álvarez de Baena 4 i Madrid.

Mad og drikke i Spanien

Her på bloggen om kulturrejser kan du læse meget mere om mad og vin i Madrid og andre byer og områder i Spanien. For mange er mad og drikke en stor del af det at rejse på kulturrejse, og Spanien har et spændende køkken med mange gode produkter.