Les Bauax-de-Provence

Kardinal Richelieu kaldte engang Les Baux-de-Provence for en “redeplads for ørne”. Les Baux ligger isoleret på et forblæst plateau, omgivet af Val d’Enfers (Helvedes dals) klippeslugter, med udsigt over vinmarker og tusindvis af oliventræer (nogle af dem plantet af grækerne og romerne), der giver en begrænset produktion af noget af det bedste vin og olivenolie i det sydlige Frankrig. Lex Baus’ forbløffende samling af snævre, stejle gader og stenhuse fra middelalderen og 15- og 1600-tallet er i dag hjemsted for lokale kunsthåndværkere, der sælger deres varer til en konstant strøm af turister. I 1600-tallet var kardinal Richelieu, på Ludvig 13.s ordre, ansvarlig for ødelæggelsen af, hvad der var tilbage af Ville Morte (Dødebyen); ruinerne uden for byen af denne klippeborg og dens forsvarsværker fra 1200-tallet er et romantisk levn fra Les Baux’ stolte fortid. Les Baux-de-Provence ligger små 30 kilometer syd for Avignon i Provence og ca. 80 kilometer nord for Marseilles.

L’Oustau de Beaumanière

Den fyrstelige restaurant L’Oustau de Beaumanière, der putter sig mellem de stejle klipper længere nede, har til huse på et gammelt provencalsk herresæde i en grøn oase. En middag under de hvælvede lofter, eller ude på terrassen med udsigt over de trækransede småsøer, og et nærmere bekendtskab med L’Oustaus legendariske vinkælder er kulinariske oplevelser af høj klasse. L’Oustau de Beaumanière finder du på adressen Maussaneles-Alpilles, læs evt mere på www.oustaudebaumaniere.com.

kulturrejser til Provence

Søger du inspiration til en kulturrejse til Provence i Frankrig så læs mere om dette fantastiske område i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser. Vi skriver om historie, kultur og natur i Provence og naturligvis også om mad og vin. I billedgalleriet kan du se foto og læse beskrivelser af rejsemål og hoteller i Provence.