Landskaber på São Miguel

São Miguel, som er opkaldt efter ærkeenglen Mikael, er Azorernes største ø, og en af de smukkeste. På São Miguel, der lokalt kaldes for den “den grønne ø “, finder du udover de små hyggelige landsbyer en frodig og varieret naturen med spektakulære landskaber præget af Azorernes vulkanske ophav. Herunder kan du læse om nogle af de mange natur- og kulturoplevelser på São Miguel.

Sete Cidades søen

Et stort krater med en omkreds på 12 m. Et uforglemmeligt syn med Lagoa Verde (den grønne sø) og Lagoa Azul (den blå sø), indrammet af stejle skråninger dækkede af træer og blomster. Lagoa Azuls bredder og lille halvø indbyder til fredelige vandreture og picnics, til at nyde freden og roen. Et gammelt sagn fortæller om en prinsesse og en fårehyrde, hvis kærlighed var umulig, og deres tårer skabte derefter de to søer med forskellig farve i kraterne.

Ved det ene krater ligger den idylliske landsby Sete Cidades med sine specielle huse i en populær arkitektonisk stil og en neo-gotisk kirke fra det 19. århundrede, samt grønne marker og en mindre sø ved navn Santiago. Ved Lagoa Azul ligger en smuk have med imponerende træer og masser af azaleaer.

Belvederes ved Vista do Rei (i forbindelse med Kong Carlos’ besøg i 1901) og Cerrado das Freiras. Interessante udsigtspunkter fra vejen, der er bygget langs krateret, kantet med flotte hortensiaer. Den ene flotte udsigt følger den anden fra vejen der forbinder den tidligere nævnte kirke med landsbyen Varzea.

Pico do Carvao på Sao Miguel

En bjergtop med vidtstrakt udsigt over havet og midten af øen. I nærheden ligger søerne Carvao, Canario og Rasa, foruden andre mindre søer, alle omgivet af kølige grønne marker og træer.

Lagoa do Fogo (Ildsøen)

Krateret fra en udslukt vulkan. En enorm sø med krystalklart vand. Halvø med strand. Smuk med rolig atmosfære. Strålende udsigter over havet og bjergene. I nærheden ligger Congro og Nenufares søerne, små men smukke.

Furnas dalen

Som en stor dyb have hvor de farvestrålende blomster blander sig smukt med de grønne japanske cedertræer og andre træer. Løvtræer fra både kolde og tropiske egne, endog træer som knapt nok findes i deres oprindelige hjemlande. Furnas søen er rolig og romantisk; de gotiske konturer af Jose do Canto kapellet spejler sig i det klare vand og indbyder til at hvile sig en stund. Ved søens bredder findes de naturlige køkkener, hvor den berømte ret, kaldet ’cozido’ tilberedes ved at anbringe hermetisk lukkede gryder med kød og grøntsager i den vulkanske jord.
Kraterne (caldeiras) ligger i et område med forskellige former for vulkansk aktivitet. Den mest spektakulære er Caldeira de Pero Botelho med kogende mudder. Desuden findes her varme kilder i forskellige temperaturer, samt et kurbad og et hospital fra det 19. århundrede.

Thomas Hickling grundlagde i det 18. århundrede en park, som blev udbygget i det 19. århundrede, Terra Nostra Park, i det idylliske Furnas. Det er i dag et romantisk område med damme, snoede stier, blomster, gamle træer og frem for alt en velgørende stilhed. To vandløb løber sammen i parken, hvor der også findes et varmt termisk bad. Endelig kan Furnas dalen byde på en golfbane og tennisbaner.

To rivende vandløb løber gennem dalen, det ene med koldt vand og det andet med varmt jernholdigt vand. Her findes også gammeldags vandmøller.
I nærheden ligger et højdedrag kaldet Pico do Ferre, et (belvedere) med en vidtstrakt udsigt over Furnas dalen. Der er også mange vandfald her.

Tronqueira

Et særdeles flot område bestående af bjergkamme og pas, med storslåede udsigter over grønne landskaber og havet. En parklignende skov. Det mest iøjnefaldende punkt er Pico de Vara, som med en højde på 1,080 m, er det højeste bjerg på Sao Miguel. Fantastisk udsigt over den østlige del af øen.