Kulturrejser til Vila Franca de Xira

Vila Franca de Xira er værd at overveje som endagsstop på en kulturreje til for eksempel Lissabon. Vila Franca de Xira har en del nutidskultur og en interessant historie længere tilbage i tiden.

Beliggende på vestbredden af Tagusfloden, blot 32 km nordøst for den portugisiske hovedstad Lissabon, siges Vila Franca de Xira at være grundlagt af franske tilhængere af Afonso Henriques omkring år 1200.

Byen er mest berømt for sine tyre-løbs festivaler i juli og oktober. Tyrene opdrættes i den salte marsk Ribatejo, som også er et betydningsfuldt sted for opdræt af den prægtige Lusitanerhest, der udmærker sig ved sine hurtige reflekser og manøvredygtighed.

Seværdigheder i Vila Franca de Xira

Et antal spraglede portugisiske tyrefægterkostumer er udstillet på det etnografiske museum på Praca de Touros. I nærheden byder byens Misericórdia kirke på prægtige azulejo glaserede kakler fra det 18. århundrede.

Oplevelser i nærheden af Vila Franca de Xira

3 km syd for Vila Franca de Xira ligger Lezíria Grande Equestrian Centret, hvor besøgende kan besigtige stilfulde udstillinger af de imponerende Lusitanerheste. Centret arrangerer også typiske tyrefægterforestillinger i den udendørs arena. Besøgende kan ride på Lusitanerheste og tage dressurtimer på Quinta de Sao Sebastiao, en stor ejendom ved Arruda dos Vinhos, 11 km vest for Vila Franca de Xira.