Kulturrejser til Khao Lak

Khao Lak er et resort-område med 25 kilometer sandstrand, beliggende på det thailandske fastland i nærheden af både Krabi og turistcentrummet Phuket. Khao Lak er anlagt som et familievenligt turistområde, hvor fokus skal være på afslapning og god plads til at dase på, frem for et pulserende natteliv og et stort shoppingområde. Khao Lak er et perfekt rejsemål som afslutning på en kulturrejse til Thailand.

Natur

Tager man på kulturrejser til Khao Lak, må man besøge nationalparkerne Khao Lak Lam Ru og Khao Sok, som omgiver Khao Lak på tre sider. Ud over at stifte bekendtskab med den fantastiske, autentiske thailandske natur, kan man også begive sig på vandreture i det bakke- og bjergrige landskab eller lade de lokale elefanter bære sig frem. Begge parker indeholder også en række maleriske naturlige vandfald, som indbyder til svømning, kanoroning eller river rafting. Khao Lak tilbyder ikke et pulserende natteliv; i stedet besidder man noget af det mest fuldførte og uberørte natur, der kan findes ved et turistområde noget sted i Thailand.

Dykning og snorkling

Khao Lak er mere end noget andet sted centrum for dykker- og snorkel-entusiaster i Thailand. Selv om der er fantastiske koralrev og betingelser for dykning og snorkling mange steder i Thailand er det ingen steder helt så godt som i Khao Lak, hvor Surin- og Similan-øerne ligger lige ud for kysten.

Politibåd Nr. 813

En seværdighed med en dunkel forhistorie finder man også i Khao Lak. Politibåd Nr. 813. Denne patruljerede ud for Khao Lak, da tsunamien ramte i 2004. Båden blev skyllet to kilometer ind på land, hvor man har ladet den ligge som minde om de mange, der mistede livet den dag. Det er et officielt mindesmærke, og planen er, at man på længere sigt vil lave et museum på stedet, hvor Politibåd Nr. 813 nu ligger.

Takua Pa

Skulle man på kulturrejser til Khao Lak få nok af at slappe af uden for trædemøllen på Khao Laks kilometervis af strande, er muligheden der også for at tage ind og nyde den nærmeste lille provinsby, Takua Pa. Her kan man blandt andet opleve de lokale i deres dagligdags liv, gå en tur på det lokale marked eller forundres over den atypiske portugisiske arkitektur, der præger Takua Pas gamle bydel. Har man lyst til at prøve kræfter med det thailandske landskab på cykel, findes der en alternativ ubenyttet vej til Takua Pa, som er perfekt til en tur på cykel, og som giver én endnu en fremragende mulighed for at beskue det unikke landskab rundt om Khao Lak.

Afslut din kulturrejse på Khao Lak

Som nævt i indledningen er Khao Lak velegnet til nogle dages badeferie efter en kulturrejse rundt i Thailand. Du finder et godt udvalg af hoteller og ferieboliger i strandkanten hvor du kan fordøje de mange indtryk. Få inspiration til din kulturrejse til Thailand og Khao Lak i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser, du finder bla. indlæg om kultur, natur, historie samt mad og drikke i Thailand. Du kan også drømme dig væk ved at se de flotte foto i billedgalleriet.