Kulturrejser til Nerja

Kulturrejser til Nerja byder ikke blot på et af Europas bedste klimaer, fantastiske strande og en hyggelig bymidte med en smuk strandpromenade, men udgør også et perfekt udgangspunkt for udflugter til Andalusiens store kulturbyer såsom Granada, Córdoba og Sevilla. Og så ligger Nerja tilmed inden for en overskuelig afstand til  bjergkæden Sierra Nevada og Andalusiens sydligste punkt Gibraltar.

Strand, sol og udsigt

Nerja var engang en søvnig fiskerby, men byen har nu nået et befolkningstal på over 22.000. En rejse til Nerja giver muligheden for at opleve 16 km dejlig strand med blødt sand og funklende klart vand. Alle større typer vandsport er tilgængelige her, herunder vandski, dykning og sejlads. Flankeret af en dramatisk bjergkæde mod øst, Sierra Almijara, har byen heldigvis undgået at blive ødelagt af de højhuse-scenarier, der har været et uundgåeligt resultat af turist-boomet i nogle af de kystnære områder. Den gamle bydel er stadig stort set uændret med smalle, snoede gader og hvidkalkede huse med smedejerns-balkoner fyldt med pelargonier. I hjertet af Nerja finder man den spektakulære ”Balcon de Europa”, ”Europas altan”, som er en storslået promenade, der går langs kanten af en knejsende klippe, beliggende på det sted, hvor der engang var en stor maurisk borg, med fejende panorama-udsigt ud over Middelhavet og de små vige og strande nedenfor.

Restauranter, cafeer og udsøgt mad

Der er masser af restauranter og caféer her at vælge fra, og den besøgende kan leje en hestevogn til at udforske de mest romantiske hjørner af byen. Nerjas køkken indeholder flere specialiteter, herunder De La Doncella (mulle) og pescaito frito (stegt fisk) og spænder fra et top-internationalt køkken til de allestedsnærværende pølse, æg og chips!

Spændende seværdigheder

Nerja byder også på spændende historiske og kulturelle seværdigheder, såsom byens El Salvador-kirke fra det 17. århundrede, bygget i en stil, som er en charmerende blanding af barok og den berømte mauriske mudejar-stil, og Capistrano Playas smukke haver, som går ned til Burriana strand. Men Nerja’s mest spektakulære seværdighed er uden tvivl dens fascinerende huler, som ligger blot tre kilometer fra centrum af byen. De omfatter arkæologiske skatte såsom malerier, der er over 20.000 år gamle, samt andre forhistoriske fund. Én af de enorme naturlige huler er blevet omdannet til en koncertsal, hvor der afholdes mange koncerter i løbet af sommeren.