Kulturrejser til det centrale Portugal

Mellem Portugals hovedstad Lissabon og det nordlige Portugals nervecenter, Porto, finder man det centrale Portugal, der byder på nogle af de mest imponerende historiske bygninger og den mest fascinerende arkitektur i landet. Det centrale Portugal er dermed et oplagt mål for en kulturrejse.

Nær Lissabon finder man den fantastiske bjergby Sintra, der med dets storslåede palads, Palacio Nacional, har været tilholdssted for Portugals aristokrati og kongelige familie, og Palacio de Queluz, lige uden for Lissabon, som er et mesterværk inden for rokoko arkitektur.

Desuden byder det centrale Portugal på den historisk interessante by Alcobaca, som hovedsageligt er kendt for dets abbedi, grundlagt af Portugals første konge, Afonso Henriques.

Regioner i det centrale Portugal

I regionen Extremadura finder man fantastiske kyststrækninger, uberørte af masseturismen, små charmerende fiskerlandsbyer, og frodige landbrugsarealer, der strækker sig fra kysten ind mod Tejo-flodens bredder.

Længere mod nord støder man på den mere varierede og mangfoldige Beiras-region, der blandt andet gemmer på den charmerende universitetsby Coimbra, med ét af de ældste universiteter i Europa, de frodige vin-dale omkring Dão-flodens bredder, og Beira Altas og Beira Baixas højlande og fæstningsbyer.

Det rolige centrale Portugal er et perfekt udgangspunkt for en god kulturrejse. Og så har du altid mulighed for at tage længere med nord til Porto eller mod syd til Portugals hovedstad Lissabon.