Kulturrejse til Isle of Skye og Kinloch Lodge i Skotland

Isle of Skyes er en ganske særlig ø med herskabelig, men hyggelig indkvartering og det er en mulighed at besøge øen et par dage på din kulturrejse til Skotland.

Isle of Skyes

En forholdsvis ny bro har ophævet en del af Isle of Skyes mystik og overjordiskhed, men øen er stadig et ganske særligt sted i historien og i fantasien. Skye, der er den største af de Indre Hebrider (80 km lang og mellem 5 og 40 km bred) og en af dem, der ligger tættest på fastlandet, er kendt for sine uforglemmelige landskaber og som skjulested for den skotske helt Bonnie Prince Charlie i 1746, efter at den engelske hertug af Cumberland tilføjede hans 5000 højlændere et forsmædeligt nederlag på fastlandet.
De regnfulde og forblæste Hebrider, både de Indre og de Ydre, har længe været forbundet med tweed- og uldtøj, single malt whiskyer og vildsomme landskaber – selveste indbegrebet af Skotland. Selve turen ud til Skye er en stor del af fornøjelsen, hvis man følger den naturskønne, 72 km lange “Road to the Isles” fra Fort William til Mallaig på Skotlands vestkyst, en af de vigtigste færgehavne med forbindelse til Skye.

Skye ligger ca. 280 kilometer nordvest for Edinburgh og ca. 230 kilometer nordvest for Glasgow. Skye Bridge forbinder øen med Kyle of Lochalsh på fastlandet

Kinloch Lodge

Dyk dybere ned i den skotske sjæl, og gør ophold et par dage som (betalende) gæster på det familieejede og -drevne Kinloch Lodge i det smukke sydlige hjørne af øen.

Det blev bygget i 1680 som jagtslot for Macdonald-familien og er i dag en elegant, uprætentiøst komfortabel bolig for Lord Macdonald, Donald-klanens overhoved, hans hustru, Claire, og deres fire børn. Lady Macdonal tilstår gladelig, at hun aldrig har modtaget undervisning i madlavning, men det har ikke forhindret hende i at skrive en halv snes kogebøger og opbygge et ry som en førende autoritet i skotsk madlavning. Alt, hvad man serverer på Kinloch, er enten fra øen eller de omgivende farvande. Det milde vejrlig og den frugtbare jord har gjort dette kystnære område til Skyes have.